Vaihto-oppilasvuosi – Sijoitus tulevaisuuteen

Vaihto-oppilasaika antaa sinulle monenlaisia eväitä elämään se kehittää johtamistaitoja sekä lisää maailmanlaajuista ymmärtämystä.

Vaihtovuoden aikan maailmankuva avartuu ja näet myös kotimaasi uusin silmin. Osaat arvostaa ja arvioida asioita uudesta perspektiivistä ja tämä on kansainvälisyyttä parhaimmillaan.

Myös parhaat yliopistot, yritykset ja asiantuntijat suosivat ulkomailla opiskelleita nuoria. He tietävät, että entiset kansainväliset vaihto-oppilaat tuovat korkeatasoista valmiutta ja maailmanlaajuista viitekehystä yliopisto-opintoihin ja työelämään.

Muutut matkasi aikana kypsemmäksi, opit ottamaan vastuuta ja parannat sosiaalisia taitojasi. Keräät mittaamattoman arvokasta elämänkokemusta ja vieraiden kulttuurien ymmärrystä.

 

Ikimuistoinen kokemus

Vaihto-oppilasvuosi maailmalla on ikimuistoinen kokemus, joka rikastuttaa sinua loppuelämäsi. Ymmärrät mitä tarkoittaa asua vieraassa maassa ja kuulua tiettyyn kulttuuriin. Tulet oppimaan itsestäsi ja myös muista. Saat uusia ystäviä, opit ottamaan vastuuta itsestäsi ja kunnioittamaan erilaisuutta. Käyt koulua ikätovereittesi kanssa, urheilet, istut kahviloissa, teet ostoksia paikoissa josta turismi puuttuu. Näin tutustut parhaiten sisältäpäin toisen maan elämäntapaan.

Vaihto-oppilasvuodesta sinulle jää hyvän kielitaidon lisäksi käteen kymmeniä elinikäisiä ystäviä ympäri maailman. Asut vuotesi ajan isäntäperheessä, josta voi parhaassa tapauksessa muodostua sinulle kuin toinen perhe, jonne olet aina tervetullut takaisin.

Hae ohjelmaan

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi lähteä vaihtoon?

Olet 15-18 vuotta (maakohtaisia eroja) ja opiskelet vielä lukiosa tai ammattioppilaitoksessa. Sinulla ei tarvitse olla huipputodistusta, mutta sinun pitää olla ainakin keskitason oppilas ja olet motivoitunut opiskelemaan myös ulkomailla.

Voinko hakea vaikka minulla on allergioita, eritysruokavalio tai jokin sairaus?

Katsomme tilanteen aina tapauskohtaisesti, myös maakohtaisia eroja. Jos noudatat eritysruokavaliota, sinulla on allergioita tai muita terveyteen liittyviä asioita, jotka saattavat hidastaa sijoituksen löytymistä, haethan ajoissa ohjelmaan, jotta kohdemaan toimistolle jää aikaa perheen/koulun etsimiseen.

Miten haen ohjelmaan?

Aloita täyttämällä hakulomake nettisivuillamme. Saatuamme hakulomakkeen otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme haastattelusta. Haastattelu/tapaaminen ei vielä velvoita sinua mihinkään. Tapaat ASSE-edustajan, jolta saat yksityiskohtaista tietoa vaihto-oppilasohjelmasta. Vastaamme mielellään kaikkiin kysymyksiisi, voit aina soittaa tai laittaa sähköpostia.

Onko minun mahdollista lähteä vaihtoon vielä lukion jälkeen?

Kyllä. Voit osallistua Go Campus Yliopisto/College ohjelmaan tai lähteä au pairiksi.