Lähde vaihto-oppilaaksi Italiaan

Italiasta löydät monenlaista tekemistä vaihto-oppilasvuoden aikana. Tutustu italialaiseen arkkitehtuuriin ja vieraile merkittävissä historiallisissa paikoissa. Italiassa asuessasi tulet tutuksi historian, teknologian ja muodin kanssa!

asse-stripes

Italia

Italia – Rooman Imperiumin synnyinpaikka. Koti Vatikaanille ja usealle historiallisesti tärkeälle monumentille. Italiassa asuessasi tulet tutuksi historian, teknologian ja muodin kanssa!

Italiasta löydät monenlaista tekemistä vaihto-oppilasvuoden aikana. Tutustu italialaiseen arkkitehtuuriin ja vieraile merkittävissä historiallisissa paikoissa. Italiassa löytyy jokaiselle jotakin; pohjoisessa on hyvät mahdollisuudet lasketteluun, lumilautailuun ja vaellukseen, kun taas etelän rannat kutsuvat auringonpalvojat luokseen.
Italialainen keittiö on myös kokemisen arvoinen: pastaruokia, pizzaa, tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sekä hyviä juustoja.

Opiskelet italiankielellä paikallisessa lukiossa sekä tutustut italialaiseen kulttuuriin asumalla isäntäperheessä. Italiassa koulu on vaativa ja paikalliset nuoret opiskelevat ahkerasti.

Italiassa voit olla vaihto-oppilaana eri pituisia jaksoja.

Italian ohjelmahintaan sisältyy

 • Apu ja opastus vaihto-oppilashakupaketin teossa
 • Kirjallinen valmennusmateriaali
 • Valmennustilaisuus Suomessa sinulle ja vanhemmillesi ennen lähtöä
 • Perehdyttäminen tai valmennusleiri Milanossa
 • Asuminen ja ruoka huolella valitussa isäntäperheessä
 • Koulupaikan järjestäminen ja opetus paikallisessa koulussa
 • Koulumatkat
 • Tukihenkilömme on vastassa/saattamassa määränpäässä kohdemaassa
 • Tukihenkilön säännöllinen yhteydenpito sinuun ja isäntäperheeseesi koko oleskelun ajan
 • Organisaatiomme tukipalvelut
 • Yhteydenpito koti- ja kohdemaassa perheisiin ja oppilaisiin koko vaihto-oppilasvuoden ajan
 • 24 tunnin hätäpuhelinpäivystys kohdemaassa
 • Diplomi vaihto-ohjelman jälkeen

Lisätietoa

Miksi ltalia?

Muoti, pizza, Rooman historia, jalkapallo, Ferrari, Alpit, meri ja maaseutu… jokaisella alueella ja jokaisessa kaupungissa on paljon tarjottavaa!
Italia on täynnä historiaa ja aarteita, jotka ovat jättäneet roomalaiset, kreikkalaiset ja muut väestöt vuosisatojen kuluessa. Se on maa, jolla oli ensisijainen rooli Länsi-Euroopan kulttuurin ja elämäntapojen muodostamisessa.

Se on kauniiden maisemien maa: Italia ulottuu hyvin eri alueelle, lumisista Alpeista Toscanan maaseudulle, viehättävistä järvistä kauniisiin saariin, kaikki sidoksissa niiden tyypillisiin perinteisiin ja alueellisiin tapoihin.

Italialla on myös erittäin tärkeä rooli muodissa, ja se on maineikas jalkapallosta, urheilusta ja … ruoasta! Etsi joku, joka ei arvostaisi herkullista jäätelöä tai hyvää pizzaa! Tuhansia ja tuhansia reseptejä, joista jokainen on erilainen alueen mukaan.

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, italialaisten kuuluisa lämpö ja ystävällisyys iskee sinuun heti ensimmäisestä hetkestä lähtien ja olet kuin kotona!

Italialainen isäntäperhe

Italialaiset perheet ovat kuuluisia lämmöstä ja ystävällisyydestä, ja he saavat sinut tuntemaan itsesi osaksi perhettä jakamalla kaiken mahdollisen ajan yhdessä.
Isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, joilla on valtava halu oppia sinusta, elämästäsi ja erilaisesta kulttuurista. Isäntäperheet avaavat kotinsa sinulle he antavat sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää ja kokea Italia syvällä ja upealla tavalla.

He rakastavat viettää aikaa puhumalla, varsinkin kun vierailevat tapahtumissa tai tapaavat sukulaisia. Italialaiset perheet ovat usein hyvin lähellä sukulaisiaan ja perheen tunteminen saattavat merkitä tutustumista kymmeneen ihmiseen samanaikaisesti!

Jaa kokemuksesi ja tunteesi heidän kanssaan!

Koulu Italiassa

Italialainen koulu on hyvin erilainen kuin koulusi Suomessa. Italian lukio kestää viisi vuotta ja osallistuminen on yleensä pakollista 6 päivää viikossa, vain aamulla. Lukuvuosi alkaa syyskuun puolivälissä ja päättyy kesäkuun alussa.

Lukioita on erityyppisiä (klassinen, tieteellinen, kielellinen, tekninen), mutta useat aiheet ovat yhteisiä kaikille kursseille, kuten italian kieli ja kirjallisuus, englannin kielioppi ja kirjallisuus, matematiikka, liikuntatiede, historia ja tiede.

Muut aineet ovat vaihtelevat koulun tyypin mukaan.

Vaikka osallistut italialaiseen lukioon, vaikkakin lyhyeksi ajaksi, saat käsityksen heidän koulujärjestelmästä, kehitätä uusia taitoja tutustut paikkallisiin nuoriin, joiden kanssa voit rakentaa elinikäisen ystävyyden!

Valmennusleiri Milanossa

Ohjelmahintaan sisältyy kolmen päivän valmennuskurssi Milanossa elokuussa lähteville oppilaille. Valmennuskurssilla saat tietoiskun Italian kulttuurista ja tavoista sekä yhdessä muiden vaihto-oppilaiden kanssa useista eri maista.

Lisäksi oppilaille järjestetään ensimmäisen kahden kuukauden ajan vapaaehtoinen maksullinen italiankielen kurssi.

Italian ohjelmahinta

KohdemaaLukuvuosiLukukausi3 kk2 kkHae vaihto-oppilaaksi
Italia8950 €7900 €5380 €4250 €Hakemukseen

Hintoihin ei sisälly lentoa ja vakuutusta.

Hae ohjelmaan

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Voinko lähteä Italiaan vaikka en osaa kieltä

Kyllä, voit lähteä vaikket olisi lukenut sitä koulussa. Suosittelemme kuitenkin aloittaamaan italian opinnot mahdollisimman pian.

Miten italialainen koulu poikkeaa Suomalaisesta

Koulua käydää kuutena päivänä viikossa, mutta koulupäivät on lyhyempiä mihin olemme Suomessa tottuneet.