Suomeen saapuvat oppilaat

Sopisiko teidän perheeseen mukava nuori ulkomailta? Etsimme isäntäperheitä elokuussa 2024 saapuville uusille vaihto-oppilaille. Vaihto-oppilaita on tulossa useista eri maista kuten USA:sta, Kanadasta, Meksikosta, Italiasta, Saksasta, Taiwanista, Thaimaasta. Kysy lisää asse@studentexchange.fi tai tilaa isäntäperheen infopaketti! Oppilaat ovat Suomessa 3-10 kuukautta.

asse-stripes

Pohjois-Amerikka: Kanada, USA, Meksiko

Alan 16 v. Meksiko. Vaihdon kesto 5 kuukautta
Kielitaito: espanja, englanti, ranska

Alan on kotoisin Meksikosta ja hän harrastaa koripalloa, sekä kitaran soittoa. Alanin perheeseen kuuluu isä, äiti, pikkuveli ja perheen koira. Vapaa-aika kuluu paljolti koripallon parissa. Suomeen hän haluaisi uusien ihmisten ja kulttuurien oppiminen vuoksi. Alan on jo aloittanut opettelemaan suomen kielen alkeita.

”I would like to go on an exchange to learn more Finnish, be more independent, meet more people and get to know the world, plus there will be a cultural exchange, learn new traditions, and share mine with you”

Jätä meille yhteystietosi niin olemme teihin yhteydessä, kun saamme uusia hakemuksia Pohjois-Amerikasta.

Eurooppa: Italia, Saksa, Ranska

Abby 16 v, Saksa. Vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kieltaito; saksa, englanti, ranska, espanja, suomen alkeet

Vaihto-oppilasvuosi on Abbyn pitkäaikainen unelma ja hän on hyvin kiinnostunut eri kulttuureista ja kielistä. Abby osaa jo suomen alkeet, mutta haluaa oppia lisää. Hän on kiinnostunut maantiedosta ja historiasta. Hän pitää ratsastamisesta, käy koiran kanssa kävelyllä, lukee ja kirjoittaa sekä soittaa trumpettia.

”It’s been a lifelong dream of mine to discover the world. Over the years I’d gotten really curious about different cultures and languages. Finnish specifically piqued my interest, especially because it’s so unique and unrelated to every other language I’ve known. Last year’s student internship introduced me to student exchange programs in general and after my 2 week exchange to France I knew I wanted to do this again. I’m looking forward to be in a sweet host family.”

 

Sara 17 v, vaihdon kesto 5 kk
Kielitaito: italia, englanti, saksa

Sara uskoo, että uteliaisuuden hyväksyminen avaa oven mahdollisuuksien maailmaan, ja sen takia hän haluaisi vaihto-oppilaaksi. Sara on vegaani, mutta hyväksyy myös kaikki ihmiset, jotka elävät eri lailla. Vapaa-ajallaan Sara tykkää käydä kävelyllä koiransa kanssa. Hän harrastaa parkouria, on osa koulunsa matematiikka-olympialaistiimiä, ja on kiinnostunut niin fysiikasta kuin kirjojen lukemisesta. Kesäisin Sara tekee vapaaehtoistyötä kesäleirillä.

”I maturated the idea that I wanted to experience something new that could also bring me out of my comfort zone but at the same time giving me more than a lot of new memories and new notion about a culture that is different from mine. Moreover I wanted to discover another country by living actively in it and not only visititing it.”

 

Nicole 16 v, Italia. Vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kielitaito: italia, englanti, ranska

Nicolen on innokas näkemään ja kokemaan uutta ja juuri sen vuoksi haluaa vaihto-oppilaaksi. Nicole on taiteellinen ja käy Italiassa taidelukiota. Vapaa-ajalla hän tykkää käydä kuntosalilla ja viettää aikaa ystävien kanssa.

”I am a very outgoing girl who loves to talk and enjoys making people feel good. I have fun making my friends laugh, and when they are happy because of something I did, I feel like I have done something good. Just as I am not afraid to break the ice with people, I am not afraid to face new challenges. This is why I chose to become an exchange student, spending a year away from home to explore new places and gain fresh experiences.”

 

Francesca 16 v, Italia, vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kielitaito: italia, englanti ja saksa

Francesca asuu Pohjois-Italiassa vanhempiensa ja siskon sekä lemmikkikilpikonnan kanssa. Hän kuvailee itseään optimistiseksi ja iloiseksi nuoreksi. Harrastuksiin kuuluu mm. miekkailua, kirjojen lukeminen, musiikin kuuntelu, sekä piirtäminen. Francesca tykkää myös lasketella ja hän on aikaisemmin harrastanut balettia. Hän on hakenut vaihto-oppilaaksi, koska haluaa tutustua uusiin ihmisiin ja laajentaa kulttuuritietämystään sekä oppia uutta kieltä.

”I like learning about new cultures and ways of living by expanding my knowledge and I love languages too.
I also see the exchange as a personal challenge: being away from home, away from my family and friends, giving up some of my habits, not eating the food I’m used to… but it’s also a great opportunity to do things that I have never done, visiting places I have never seen and meeting new people, their language and their culture.”

 

Marta 16 v, Italia, vaihdon kesto 5 kuukautta.
Kielitaito: italia, englanti ja ranska

Marta asuu Pohjois-Italiassa vanhempien, kahden pikkuveljen, sekä perheen koiran kanssa. Marta kertoo olevansa seikkailunhaluinen ja innokas kokemaan uusia asioita. Mielenkiintoa löytyy niin musiikkia, kirjoja kuin teatteriakin kohtaan. Teatteriharrastuksessaan Marta pitää näyttelemisestä, sekä viihtyy myös ohjaajan roolissa. Yhteiskunnalliset aiheet ja maailman tilanne lukeutuvat kanssa kiinnostuksen kohteisiin.

”I decided to become an exchange student because I’m very curious and I like to know people and cultures different from mine. I adapt easily to new things and I’m determined to complete this adventure.”

 

 

Maya 16 v, Italia, vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kielitaito: saksa, italia, englanti ja venäjä

Maya on sosiaalinen nuori, joka pitää uuden oppimisesta ja tutustuu mielellään uusiin ihmisiin. Maya asuu Pohjois-Italian vuoristoseudulla vanhempiensa kanssa. Hän puhuu äidinkielenään saksaa ja asuu saksankielisellä alueella. Hänellä on myös jo kotoa pois muuttanut veli. Mayan harrastuksiin kuuluu kotieläimistä huolehtiminen, hevosurheilu, sekä talvisin laskettelu.

”I decided to choose Finland as destination because it has always been my dream to visit once in my life this beautiful country. I also would like to get in touch with different cultures and learn new things.”

 

Carlotta 17 v, Italia, vaihdon kesto 10 kuukautta
Kielitaito: italia, englanti, espanja, saksa

Carlotta on innokas uuden oppija, jota kiinnostaa monet eri aiheet. Hänen perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi pikkuveli. Carlotta lukee paljon oppiakseen uusia asioita ja mielellään käy syviäkin keskusteluja lukemistaan teemoista. Lukemisen ja opiskelun lisäksi harrastuksiin kuuluu myös jousiammunta.

”This exchange experience could help me to learn a new language, to increase my problem solving skills and my autonomy. I am very lucky to have this possibility. I choose Finland because I prefer the cold, and because I love the nordic countries.”

 

Alexandra 15 v, vaihdon kesto 3 kuukautta
Kielitaito: italia, englanti ja saksa

Alexandra kuvailee itseään iloiseksi, auttavaiseksi ja optimistiseksi. Alexandra on kärsivällinen eikä anna heti periksi vaan yrittää löytää ratkaisun. Alexandra harrastaa kitaran soittamista, tennistä, piirtämistä ja tykkää katsoa elokuvia. Hän tykkää pitkistä kävelyretkistä luonnossa. Alexandra asuu pienellä paikkakunnalla perheensä kanssa, hänellä on kolme sisarusta. Hän viihtyy hyvin koulussaan, jossa hänellä on kavereita ja mukavat opettajat.
Alexandra haluaa oppia Suomesta, mutta hän haluaa myös opettaa Italiasta ja laittaisi mielellään italialaista ruokaa yhdessä isäntäperheen kanssa.

”I decided to become an exchange student because I like traveling, I want to know more about Finland and I want to grow up in my life and gain new experiences.”

 

 

Pyydä oppilaiden esittelyvideot asse@studentexchange.fi

Jätä meille yhteystietosi niin olemme teihin yhteydessä, kun saamme uusia hakemuksia Euroopan maista.

 

Aasia: Japani, Thaimaa, Taiwan

 


Aster 17 v, Taiwan, Saapuu elokuussa, vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kielitaito: mandariinikiina, englanti

Aster haluaisi kokeilla Suomessa kaikkea mitä ei kotimaassaan Taiwanissa ole pystynyt kokemaan – kuten hiihtämistä, saunomista ja järvessä uimista. Asterilla on monia kiinnostuksenkohteita kuten monet urheilulajit
jalkapallosta surffaukseen, ja hän tykkää rock-bändien kuuntelusta, valokuvaamisesta ja matkailusta.

 

Jätä meille yhteystietosi niin olemme teihin yhteydessä, kun saamme uusia hakemuksia Aasiasta.