Suomeen saapuvat oppilaat

Sopisiko teidän perheeseen mukava nuori ulkomailta? Etsimme isäntäperheitä elokuussa 2024 saapuville uusille vaihto-oppilaille. Oppilaat ovat Suomessa 3-10 kuukautta. Vaihto-oppilaita on tulossa useista eri maista kuten USA:sta, Kanadasta, Meksikosta, Italiasta, Saksasta, Taiwanista ja Thaimaasta. Kysy myös 3 kuukauden Welcome Family mahdollisuudesta. Lisätietoja asse@studentexchange.fi ja tilaa isäntäperheen infopaketti!

asse-stripes

Pohjois-Amerikka: Kanada, USA, Meksiko


Alan 16 v.
Meksiko, vaihdon kesto 5 kuukautta.

Kielitaito: espanja, englanti, ranska.
Tutustu Alaniin KATSO VIDEOESITTELY 
Pyydä myös Alanin alkuperäinen videoesittely asse@studentexchange.fi

Alan on kotoisin Meksikosta ja hän harrastaa koripalloa, sekä kitaran soittoa. Alanin perheeseen kuuluu isä, äiti, pikkuveli ja perheen koira. Vapaa-aika kuluu paljolti koripallon parissa. Suomeen hän haluaisi uusien ihmisten ja kulttuurin vuoksi. Alan on jo aloittanut opettelemaan suomen kielen alkeita.

”I would like to go on an exchange to learn more Finnish, be more independent, meet more people and get to know the world, plus there will be a cultural exchange, learn new traditions, and share mine with you”

Jätä meille yhteystietosi niin olemme teihin yhteydessä, kun saamme uusia hakemuksia Pohjois-Amerikasta.

Eurooppa: Italia, Saksa, Ranska

 


Wanda, Saksa, vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kielitaito: saksa, englanti.
Pyydä Wandan videoesittely asse@studentexchang.fi

Wanda on aina ollut kiinnostunut Suomesta ja haluaa tutustua suomalaiseen kulttuuriin sekä nähdä hienoja maisemia. Hän haluaa luoda uusia ystävyyssuhteita vaihdon aikana. Wandalla on monia harrastuksia: hän soittaa saksofonia ja pianoa, purjehtii läheisellä Elbe-joella, pelaa videopelejä veljensä kanssa, ja katsoa rikostrillereitä äitinsä seurassa. Wanda rakastaa myös korttipelien pelaamisesta perheensä kanssa.

 


Sara 17 v, Italia, vaihdon kesto 5 kk
Kielitaito: italia, englanti, saksa
Pyydä Saran videoesittely asse@studentexchang.fi

Sara uskoo, että uteliaisuuden hyväksyminen avaa oven mahdollisuuksien maailmaan, ja sen takia hän haluaisi vaihto-oppilaaksi.  Vapaa-ajallaan Sara tykkää käydä kävelyllä koiransa kanssa. Hän harrastaa parkouria, on osa koulunsa matematiikka-olympialaistiimiä, ja on kiinnostunut niin fysiikasta kuin kirjojen lukemisesta. Kesäisin Sara tekee vapaaehtoistyötä kesäleirillä. Sara noudattaa vegaanista ruokavaliota, mutta hän kunnioittaa jokaisen valintoja ruokavalion suhteen.

”I maturated the idea that I wanted to experience something new that could also bring me out of my comfort zone but at the same time giving me more than a lot of new memories and new notion about a culture that is different from mine. Moreover I wanted to discover another country by living actively in it and not only visititing it.”

 


Francesca 16 v, Italia,
vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kielitaito: italia, englanti ja saksa
Pyydä Francescan videoesittely asse@studentexchang.fi

Francesca asuu Pohjois-Italiassa vanhempiensa ja siskon sekä lemmikkikilpikonnan kanssa. Hän kuvailee itseään optimistiseksi ja iloiseksi nuoreksi. Harrastuksiin kuuluu mm. miekkailua, kirjojen lukeminen, musiikin kuuntelu, sekä piirtäminen. Francesca tykkää myös lasketella ja hän on aikaisemmin harrastanut balettia. Hän on hakenut vaihto-oppilaaksi, koska haluaa tutustua uusiin ihmisiin ja laajentaa kulttuuritietämystään sekä oppia uutta kieltä.

”I like learning about new cultures and ways of living by expanding my knowledge and I love languages too.
I also see the exchange as a personal challenge: being away from home, away from my family and friends, giving up some of my habits, not eating the food I’m used to… but it’s also a great opportunity to do things that I have never done, visiting places I have never seen and meeting new people, their language and their culture.”

 


Carlotta 17 v, Italia,
vaihdon kesto 10 kuukautta
Kielitaito: italia, englanti, espanja, saksa
Pyydä Carlottan videoesittely asse@studentexchang.fi

Carlotta on innokas uuden oppija, jota kiinnostaa monet eri aiheet. Hänen perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi pikkuveli. Carlotta lukee paljon oppiakseen uusia asioita ja mielellään käy syviäkin keskusteluja lukemistaan teemoista. Lukemisen ja opiskelun lisäksi harrastuksiin kuuluu myös jousiammunta.

”This exchange experience could help me to learn a new language, to increase my problem solving skills and my autonomy. I am very lucky to have this possibility. I choose Finland because I prefer the cold, and because I love the nordic countries.”

 

Pyydä oppilaiden esittelyvideot asse@studentexchange.fi

Jätä meille yhteystietosi niin olemme teihin yhteydessä, kun saamme uusia hakemuksia Euroopan maista.

 

Aasia: Japani, Thaimaa, Taiwan


Aster 17 v, Taiwan, Saapuu elokuussa, vaihdon kesto 10 kuukautta.
Kielitaito: mandariinikiina, englanti
Tutustu Asteriin KATSO VIDEOESITTELY
Pyydä myös alkuperäinen video asse@studentexchang.fi

Aster haluaisi kokeilla Suomessa kaikkea mitä ei kotimaassaan Taiwanissa ole pystynyt kokemaan – kuten hiihtämistä, saunomista ja järvessä uimista. Asterilla on monia kiinnostuksenkohteita kuten monet urheilulajit
jalkapallosta surffaukseen, ja hän tykkää rock-bändien kuuntelusta, valokuvaamisesta ja matkailusta.

 

Jätä meille yhteystietosi niin olemme teihin yhteydessä, kun saamme uusia hakemuksia Aasiasta.