Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Kiinaan

Tiesitkö, että joka viides maapallon ihminen on kiinalainen? Kiina on maa, jonka historia ja kulttuuri ulottuu tuhansien vuosien taakse. Kiinalaiset ovat keksineet mm. paperinvalmistuksen, shakin, painotekniikan ja kompassin. Sano hyvästit haarukalle ja veitselle ja koe uudet maut syömäpuikoilla.

asse-stripes

Kiina

Yhden lukuvuoden aikana kiinalaisessa isäntäperheessä tutustut erilaiseen kulttuuriin, käyt kiinalaista lukiota ja opiskelet kiinankieltä. Näe Kiinan muuri, Kielletty Kaupunki ja Taivaan temppeli!

Tämä kaikki sisältyy Kiinan ohjelmahintaan

 • Henkilökohtainen apu ja opastus vaihto-oppilashakupaketin teossa
 • Kirjallinen valmennusmateriaali ja valmennustilaisuus Suomessa sinulle ja vanhemmillesi ennen lähtöä
 • Eltis-kielitesti
 • Isäntäperheen valinta sekä asuminen ja ruoka huolella valitussa isäntäperheessä
 • Koulupaikan järjestäminen ja opetus paikallisessa koulussa
 • Koulukirjat
 • Koulumatkat
 • Organisaatiomme tukipalvelut
 • Isäntäperhe tai tukihenkilömme on aina oppilasta vastassa/saattamassa määränpäässä kohdemaassa
 • Aluevalvojan säännöllinen yhteydenpito sinuun ja isäntäperheeseesi koko oleskelun ajan
 • Organisaatiomme tukipalvelut ja yhteydenpito koti- ja kohdemaassa perheisiin ja oppilaisiin koko vaihto-oppilasvuoden ajan
 • 24 tunnin hätäpuhelinpäivystys kohdemaassa
 • Diplomi vaihto-ohjelman jälkeen
 • Opastus viisumin hakemiseen
 • ASSE-reppu

Lisätietoa

Perhe

Suurin osa isäntäperheistämme asuu Pekingin maakunnassa. ASSE Kiina tekee yhteistyötä monen paikallisen koulun kanssa ja hyvin usein isäntäperheinä on opettajaperheitä. Perheet asuvat kerrostaloissa ja on melko tavallista, että vaihto-oppilas saa oman huoneen.

Kiinalaiset isäntäperheet ovat paikallista keskiluokkaa ja erittäin kiinnostuneita kulttuurivaihdosta. Suurimmalla osalla isäntäperheistä on yli 10-vuotias lapsi, mutta on myös mahdollista, että isäntäperheenä toimii pariskunta jolla ei ole lapsia.

Perheenjäsenet ovat läheisiä keskenään ja viettävät paljon aikaa yhdessä. Tavallisesti perheet pyrkivät syömään yhteisen illallisen kello kuuden aikaan illalla. Sinunkin pitää vaihto-oppilaana olla tällöin paikalla, olethan perheenjäsen!

Vanhemmat seuraavat tarkoin lastensa, myös teini-ikäisten, tekemisiä. Kaupungille saat mennä, mutta kotiin pitää palata ajoissa. Täsmällisyys on tärkeätä Kiinassa ja sinunkin on aina oltava sovitusti paikalla.

Perheet ovat hyvin ystävällisiä ja todella tekevät kaikkensa, että vaihto-oppilas nauttisi olostaan Kiinassa.

Koulu

Kiinassa koulutus on tärkeällä sijalla ja monet vanhemmat käyttävät suurimman osan elannostaan lastensa koulutukseen. Keskiluokan parissa yksityiset koulut ovat suosittuja, samoin kuin yksityiset kieli- ja musiikkikoulut.

Useimmat vaihto-oppilaat sijoittuvat kaksikielisille luokille kouluissa. Jos vaihto-oppilas sijoittuu täysin kiinankieliselle luokalle, järjestää ASSE Kiina hänelle kiinankielen lisäopetusta yhden kuukauden ajan. Lisäopetusta järjestään 2 oppituntia viikossa neljän viikon ajan.

Koulut opettavat vaihto-oppilaille jonkin verran kiinankieltä mutta useimmiten koulut odottavat, että vaihto-oppilas käyttää suurimman osan ajastaan ensi alkuun kiinankielen opiskeluun, varsinkin niillä oppitunneilla, joilla hän ei pysty seuraamaan kiinankielistä opetusta. Itsenäinen opiskelu voi tuntua raskaalta, mutta pientä maksua vastaan on mahdollista ostaa kielitunteja.

Vaihto-oppilaalta edellytetään englannin kielen taitoa ja innokkuutta opiskella kiinan kieltä. Kouluissa käytetään koulupukuja, kouluilla on yleensä sekä kesä- että talvipuvut. Koulupäivä alkaa klo 7.30 ja päättyy klo 16.

Liikunta

Suosittuja urheilulajeja ovat mm. jalkapallo, koripallo, pöytätennis, sulkapallo ja erilaiset taistelulajit. Shakki ja kiinan shakki ovat erityisen suosittuja lautapelejä. Fyysinen hyvinvointi on kiinalaiselle tärkeä. Usein näkeekin puistoissa vanhuksia tekemässä aamuharjoituksia ja opiskelijoita venyttelemässä kampuksilla.
Kouluissa on liikuntatunti kaksi kertaa viikossa, lisäksi joillakin kouluilla voi olla oppisuunnitelman ulkopuolisia urheilujoukkueita ja liikuntakerhoja. Yleensä näihin osallistuvilta peritään pieni klubimaksu.Pekingissä on tarjolla monenlaista liikuntaa ja voit käydä koulun ulkopuolisissa harrastuksissa jos haluat.

Ruokailu

Kiinalaisten ruokailussa tärkeätä on säännöllisyys: ruoka-ajoista pidetään kiinni. Useimmiten syödään porukassa ja keskustellaan melko äänekkäästi. Ruokailu kestää pitkään, koska ateria koostuu useista ruokalajeista. Aina tarjotaan alkupalat, pääruoka ja keitto. Jälkiruokaa ei yleensä ole, paitsi joskus hedelmiä. Kiinalaiset varovat juomasta kylmiä juomia tai syömästä kylmiä ruokia, koska niiden sanotaan olevan epäterveellisiä. Teetä juodaan paljon.

Ihmiset ja tavat

Kiinalaiset ovat hyvätapaisia. He hymyilevät, vaikka olisivat vihaisia. Kiinalaiset eivät koskaan sano ei. Sen takia pyritään välttämään kysymyksiä, joihin vastataan kyllä- tai ei-sanalla. Kiinalaisilla on tapana antaa lahjoja, se on ystävyyden osoitus. Kelloja ei anneta koskaan lahjaksi, koska kello symboloi kuolemaa. Lahjan väriäkin mietitään tarkkaan, sillä esimerkiksi sininen, musta ja valkoinen symboloivat surua ja murhetta. Paketissa olevaa lahjaa ei saa avata lahjan antajan nähden. Lahjan antaja odottaa saavansa vuorostaan lahjan jossakin vaiheessa. Samoin tehdään esimerkiksi vierailujen kanssa: jos kutsut jonkun kylään, hänen on vuorostaan kutsuttava sinut luokseen kylään.

Kiinan ohjelmahinta

KohdemaaLukuvuosiLukukausiHae vaihto-oppilaaksi
Kiina11200 €9850 €Hakemukseen

Vakuutus ja lennot eivät sisälly hintaan.

Tutustu ohjelmahintoihin

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää