Isäntäperheesi ulkomailla

Isäntäperheesi tulee olemaan yhtä tärkeä osa vaihto-oppilasvuottasi kuin koulusi. ja antavat vaihto-oppilaalle tukea sekä neuvoa uudessa maassa ja kulttuurissa.

Isäntäperhe

Vain itse ulkomaalaisessa perheessä vuoden viettäneet tietävät, mitä uuteen yhteisöön sopeutumiseen vaaditaan

Perheessä solmitaan yleensä aina ystävyyksiä ja elinikäisiä kontakteja. Perhe ei saa taloudellista korvausta, vaan ottaa sinut luokseen, koska ovat kiinnostuneita toisista kulttuureista ja haluavat luonnollisesti tutustuttaa sinut kotimaahansa, josta ovat ylpeitä.

Osa vaihto-oppilaan isäntäperheenä toimimisen viehätystä on oman elämänsä ja ympäristönsä näkeminen uusin silmin. Yllättävän usein isäntäperheeseesi ei kuulu ainoastaan perheen vanhemmat ja heidän lapsensa, vaan sinulle tärkeiksi muodostuvat myös perheen isovanhemmat, serkut ja muut sukulaiset. Me haluamme löytää hyviä isäntäperheitä.

Olemme toimineet niin pitkään, että meillä on vahva koulun ja muiden yhteisöjen tuki työssämme.

 

Isäntäperhe – Tarkka valinta

Paikalliset yhteyshenkilömme tutkivat jokaisen isäntäperheen tarkasti, jotta ne täyttävät kaikki odotukset ja vaatimukset. Kaikki perheet haastatellaan ja varmistetaan, että perhe sopii hyvin yhteen vaihto-oppilaidemme kanssa. Perheiden pitää myös toimittaa suositukset. Perheen kotona pidettävässä haastattelussa perhe kuvailee itseään ja kiinnostuksen kohteitaan. On tärkeää, että koko perhe suhtautuu myönteisesti vaihto-oppilaan ottamiseen kotiinsa. Joka vuosi saamme uusia isäntäperheitä ja lisäksi monet jo aiemmin isäntäperheinä toimineet perheet ottavat uusia vaihto-oppilaita vuosi vuoden jälkeen. Isäntäperheet osallistuvat ohjelmaan saadakseen jakaa omaa kulttuuriaan ja antaakseen sinulle silmäyksen heidän elämäänsä.

Kaikki ponnistelut palkitaan

Mutta mikä valituista perheistä sopii juuri sinulle? Ottaakseen siitä selvän paikallinen yhdyshenkilömme käy isäntäperheen kanssa läpi vaihto-oppilaiden hakemuksia, ja sopiva vaihto-oppilas perheeseen löytyy, kun molemmilla osapuolilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Tämä prosessi vie aikaa ja voi kestää useita kuukausia. Mutta sinulle ja vanhemmillesi on tärkeintä tietää, että olet turvallisissa käsissä ja viihdyt koko oleskelusi ajan.

Sinun kotisi hetken aikaa

Isäntäperheestä tulee hetkeksi sinun kotisi. Perhe pitää sinua omana lapsenaan. Vapaa-ajalla tapaat perheen sukulaisia ja ystäviä. Opit nopeasti tuntemaan uuden elinympäristösi ja pääset osaksi perheen kulttuuria ja elämäntapaa. Sinun pitää tietysti itse olla avoin kaikelle uudelle.

”There is definitely one very serious drawback to having an exchange student” says Debbie Calderwood, “and that’s saying good-bye. You are virtually losing a part of your family and yourself. As you give each other a last hug and kiss at the airport, you suddenly realize how much they have grown. And you’ve grown too!”

Oma isäntäperhe vaihto-oppilaalle

Voit lähteä Student Exchange Finlandin kautta vaihtoon ja asua itse hankitussa isäntäperheessä. Me järjestämme koulupaikan ja autamme sinua viisumiasioissa. Sinun täytyy toki käydä läpi sama hakuprosessi kuin muutkin hakijat ja täyttää samaa vaatimukset. Ohjelmamaksu on sama.

Vaihtoon

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Voinko järjestää oman isäntäperheeni?

Jos sinulla tiedossa isäntäperhe, jonka luona haluat viettää vaihto-oppilasvuoden tarkistamme, että alueen koulu tarjoaa paikan vaihto-oppilaalle ja isäntäperheen lähistöllä on ASSE-aluevalvoja. Suorasijoitusisäntäperheet käyvät läpi saman hakuprosessin kuin muutkin isäntäperheet. Sinulla ei saa olla sukulaissuhdetta perheeseen.

Millaisia isäntäperheet ovat ja miten heidät valitaan?

Yleistettynä voidaan sanoa, että kaikki perheet näyttävät erilaisilta. Jotkut ovat nuoria, jotkut ovat vanhempia, joillain on lapsia ja toisten lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Yhteistä isäntäperheille on halu jakaa jokapäiväinen elämänsä ja kulttuurinsa toisesta maasta tulleiden nuorten kanssa.

Kuinka kauan isäntäperheen saaminen kestää?

Osa vaihto-oppilaista saa sijoituksen nopeasti, jotkut saattavat joutua odottamaan isäntäperhetietoja kauemmin loppukesälle. Tee hakupakettisi huolella, se auttaa sinua sijoittumaan nopeammin! Allergiat, erityisruokavaliot jne. saattavat hidastaa perheen löytymistä. Muista, että isäntäperheet eivät saa korvausta siitä, että asut heidän kanssaan - he tekevät sitä täysin vapaaehtoisesti.

Voinko valita, millä alueella haluan asua?

Pääsääntöisesti haluamme löytää sinulle perheen, joka sopii juuri sinulle ja jossa viihdyt vaihto-oppilasvuoden. Perheessä viihtyminen on tärkeämpää kuin maantieteellinen sijainti. USA:ssa on neljä ASSEn aluetoimistoa ja halutessasi voit toivoa mihin toimistoon hakupakettisi lähetetään. Lisätietoa aluejaosta löydät USA sivuiltamme, emme kuitenkaan pysty 100 %:sesti takaamaan sijoitusta kyseisen toimiston alueelta, mutta yleensä toiveet ovat toteutuneet. Jos haet yksityiseen lukioon (private high school), on mahdollista valita alue. Tämä ohjelma on kuitenkin kalliimpi kuin tavallinen vaihto-oppilasohjelma.

Millaisella alueella asun vaihto-oppilasvuoden aikana?

Useimmat vaihto-oppilaat asuvat pienemmillä paikkakunnilla, sijoituksia on toki myös suurkaupungeissa. Pienemmissä kaupungeissa pääsee kuitenkin usein helpommin mukaan paikalliseen elämäntyyliin ja tutustuu uusiin ihmisiin ja saa ystäviä.