Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Saksaan

Kokeile saksalaista elämäntapaa. Saksasta löytyy sekä charmikkaita historiallisia että upeita moderneja kaupunkeja. Saksa tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua oopperaan, teatteriin, luontoon ja sinisiin järviin.

asse-stripes

Lähde vaihto-oppilaaksi Saksaan

Tutustu historiallisiin kaupunkeihin kuten Berliiniin, Müncheniin, Frankfurtiin, Kölniin ja Hampuriin. Voit käydä teattereissa, sekä lukuisissa mielenkiintoisissa museoissa ja nähdä upeita linnoja ja linnoituksia. Erilaisten musiikkijuhlien kirjo on valtava, täältä löydät niin klassisen musiikin kuin jazzmusiikin tapahtumia. Voit vaeltaa Schwarzwaldissa tai lasketella Saksan lumisilla alpeilla. Käy katsomassa paikallisen jalkapallojoukkueen otteluita. Urheilu on tärkeä osa saksalaisen perheen arkea.

Saksa on tunnettu bratwursteista, innokkaista jalkapallofaneista, BMW:stä, Bachista, Beethovenista ja Berliinin muurista. Saksan väkiluku on 81 miljoonaa, mikä tekeekin siitä väkiluvultaan Euroopan suurimman maan. Saksan talous on maailman 5. suurin.

Nämä kaikki sisältyvät Saksan ohjelmahintaan

 • Apu ja opastus vaihto-oppilashakupaketin teossa
 • Kirjallinen valmennusmateriaali
 • Valmennustilaisuus Suomessa sinulle ja vanhemmillesi ennen lähtöä
 • Asuminen ja ruoka huolella valitussa isäntäperheessä
 • Koulupaikan järjestäminen ja opetus paikallisessa koulussa
 • Pakolliset koulukirjat ja koulumatkat
 • Isäntäperhe tai tukihenkilömme on aina oppilasta vastassa/saattamassa määränpäässä kohdemaassa
 • Tukihenkilön säännöllinen yhteydenpito sinuun ja isäntäperheeseesi koko oleskelun ajan
 • Organisaatiomme tukipalvelut
 • Yhteydenpito koti- ja kohdemaassa perheisiin ja oppilaisiin koko vaihto-oppilasvuoden ajan
 • 24 tunnin hätäpuhelinpäivystys kohdemaassa
 • Diplomi vaihto-ohjelman jälkeen

Lisätietoa

Ihmiset

Saksalaisia pidetään suorasukaisina ja välillä vaikeasti lähestyttävinä, mutta se on vain ulkokuori. Ole aktiivinen ja osallistu keskusteluihin ja mene mukaan erilaisiin toimintoihin. Saksalaiset eivät tee turhia lupauksia ja ovat rehellistä kansaa. He käyvät mielellään kiihkeitä keskusteluja ja temperamenttinsa takia saattavat olla hyvin äänekkäitä, mutta siitä ei pidä loukkaantua, se on vain heidän tapansa ilmaista kantansa. Saksalaiset ovat urheiluhullua kansaa ja varsinkin jalkapallo on lähellä heidän sydäntään. Tutustut parhaiten saksalaiseen kulttuuriin ja elämään asumalla saksalaisessa isäntäperheessä ja käymällä paikallista lukiota.

Koulu

Saksalaiset aloittavat koulunsa 6-vuotiaana ja peruskoulu kestää yleensä 4 vuotta. Luokkia 5 ja 6 kutsutaan suuntautumisasteeksi, minkä aikana päätetään sopiva koulutyyppi. Lukio muodostuu luokista 5-13 ja reaalikoulu luokista 5-10. Reaalikoulu luo pohjan vaativaan ammatilliseen tai opistotasoiseen koulutukseen. Lukio antaa korkeakoulu- ja yliopistokelpoisuuden, niin kuin meilläkin. Oppivelvollisuus on 12 vuotta.

Kieli- ja valmennusleiri

Sinulla on mahdollisuus aloittaa vaihto-oppilasvuosi suositulla kieli- ja valmennusleirillä. Jos olet opiskellut kieltä alle 2 vuotta, edellytämme osallistumista kieli/valmennusleirille. Leirillä tutustu nuoriin ympäri maailmaa ja saat heti vaihto-oppilasvuoden alussa paljon uusia ystäviä! Valmennusleiri kestää 9 päivää, oppilaat jaetaan ryhmiin kielitason mukaan. Leirillä opiskellaan saksankieltä sekä opitaan hyödyllistä tietoa kulttuurista, harjoitellaan julkisen liikenteen käyttöä, ostoksilla käyntiä ja neuvojen kysymistä sekä tutustutaan nähtävyyksiin. Leirin hintaan sisältyy: kuljetus lentokentältä leiripaikalle ja leiripaikalta isäntäperheeseen, yöpymiset ja täysi ylläpito leiripaikassa sekä leirin aikana tehtävät retket. Kieli- ja valmennusleirin hinta on 450,00 €.

Saksan ohjelmahinta

Ohjelmahinta sisältää koulupaikan ja majoituksen isäntäperheessä, katso tarkempi erittely:

KohdemaaLukuvuosiLukukausi3 kkHae vaihto-oppilaaksi
Saksa9500 €8600 €7800 €Hakemukseen

Voit valita kieli-ja valmennusleirin vaihto-oppilasvuoden alkuun kesto 9 pv, hinta 650,-.
Hinnat eivät sisällä lentoa ja vakuutusta.

Tutustu hinnastoon

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Onko Saksassa mahdollisuus osallistua kieli- ja valmennuslerille?

Kyllä, oppilaat voivat halutessaan osallistua kieli- ja valmennusleirille yhdessä muiden oppilaiden kanssa useista eri maista. Tämä leiri ei sisälly ohjelmahintaa, mutta suosittelemme leiriä, jos sinulla on tarvetta kerrata saksan opintoja ennen isäntäperheeseen menoa.

Mihin kaupunkeihin vaihto-oppilaat sijoittuvat?

Vaihto-oppilaamme sijoittuvat ympäri Saksaan. Usein oppilaat asuvat esikaupunkialueilla tai pienemmillä paikkakunnilla.

Onko minulla oma tukihenkilö Saksassa?

Kyllä, jokaisella oppilaalla on oma aluevalvoja sekä Saksan toimiston tuki.