Lähde vaihto-oppilaaksi Ranskaan

Ranskassa tulet huomaamaan, että keskusteleminen ajanviettotapana keräävät yhteen ystävät ja perheenjäsenet! Paikalliset tapaavat caféssa, missä keskustelemisesta tehdään taidetta.

asse-stripes

Ranska

Ranskalaiset ovat ylpeitä perinteistään, kielestään ja kulttuuristaan. Maassa asuessasi opit nopeasti arvostamaan illallishetkiä – kärsivällisesti ja hienostuneesti valmistettua ruokaa, jota syödään nauttien-, keskusteluhetkiä, taidetta, musiikkia, elokuvia ja muotia. Samanaikaisesti voit matkustaa TGV:llä, maailman nopeimmalla junalla! Sinulla on mahdollisuus havainnoida teknologian vaikutusta Ranskaan nykypäivään.

Ranska on kuuluisa muodista, taiteesta, kirjallisuudesta, hyvästä ruosta ja juomista. Ranskan kulttuurilla ja historialla on ollut merkittävä vaikutus koko Eurooppaan. Ranskassa on jokaiselle jotakin, tutustu Ranskan pääkaupungin lukuisiin nähtävyyksiin: linnoihin, kirkkoihin ja museoihin. Vieraile myös muissa kuuluisissa kaupungeissa, kuten Lyonissa tai Bordeaux’ssa. Käy ostoksilla perinteisillä markkinoilla ja nauti kuppi kahvia viehättävässä katukahvilassa.

Ranskan ainutlaatuinen luonto antaa mahdollisuuden monille eri harrastuksille. Voit lasketella Ranskan lumisilla alpeilla, pyöräillä, surffata Ranskan Rivieralla tai ottaa aurinkoa hienoilla hiekkarannoilla.

Tämän kaiken saat Ranskan ohjelmassa

 • Apu ja opastus vaihto-oppilashakupaketin teossa
 • Kirjallinen valmennusmateriaali
 • Valmennustilaisuus Suomessa sinulle ja vanhemmillesi ennen lähtöä
 • 3 päivän valmennusleiri retkineen Pariisissa sisältyy syksyn lähtöihin
 • Isäntäperheen valinta sekä asuminen ja ruoka isäntäperheessä
 • Koulupaikan järjestäminen ja opetus paikallisessa koulussa
 • Isäntäperhe tai tukihenkilömme on aina oppilasta vastassa/saattamassa määränpäässä kohdemaassa
 • Tukihenkilön säännöllinen yhteydenpito sinuun ja isäntäperheeseesi koko oleskelun ajan
 • Organisaatiomme tukipalvelut
 • Yhteydenpito koti- ja kohdemaassa perheisiin ja oppilaisiin koko vaihto-oppilasvuoden ajan
 • 24 tunnin hätäpuhelinpäivystys kohdemaassa

Lisätietoa

Koulu

Kouluvuosi Ranskassa on syyskuun alusta kesäkuun loppuun. Koulua on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Opiskelu on akateemista, niin kuin Suomessa. Oppiaineet ovat kutakuinkin samoja kuin meillä. Kouluissa todistukset jaetaan 3 kuukauden välein. Vanhemmat odottavat lastensa saavan koulusta hyviä arvosanoja. Ranskassa on jopa mahdollista käydä sama luokkaa uudelleen, mikäli arvosanat eivät ole tarpeeksi hyviä.

Tavat ja ruokailu

Ranskassa teitittely on merkki kunnioituksesta. Yleensä teititellään opettajia ja aikuisia, joita ei tunneta hyvin. Poskisuudelmat on yleisin tervehtimistapa tuttujen kesken. Ranskan ruokakulttuuri on maailmankuulua. Croissantit, erilaiset patongit ja juustot sekä makeat leivokset ovat tänäkin päivänä erittäin suosittuja ranskalaisten keskuudessa. Aamuisin ranskalaiset useimmiten juovat vain kupin kahvia ja syövät yhden leivän tai croissantin. Päivällä syödään kevyt lounas. Illallinen perheen kesken on päivän kohokohta. Ruokaa syödään kauan ja pöydässä keskustellaan päivän tapahtumista ja seuraavan päivän suunnitelmista. Ranskalaiset eivät yleensä syö välipaloja ruokailujen välissä. Useat ranskalaiset perheet menevät viikonloppuisin ravintolaan syömään.

Retket

Keväällä vaihto-oppilaille järjestetään viikon retki Ranskan Rivieralle. Retkellä käydään kuuluisissa kaupungeissa, kuten Nizzassa ja Monacossa. Pääset nauttimaan Etelä-Ranskan kuuluisista rannoista ja nähtävyyksistä. Retki on vapaaehtoinen eikä sisälly vaihto-oppilasohjelman hintaan.

Valmennus- ja kielileiri

Vaihto-oppilasvuoden hintaan sisältyy kahden päivän valmennuskurssi Pariisissa. Valmennuksen aikana tutustutaan myös Pariisiin kaupunkiin.

Voit myös vaihtoehtoisesti osallistua 9 päivää kestävälle kieli/valmennusleirille jolla opit käytännön ranskaa sekä tutustut ranskalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Oppitunnit päivittäin klo 9:30 – 17:00. Kurssin iltaohjelmaan kuuluu tutustumista Pariisin nähtävyyksiin ja yhdessäoloa muiden vaihtareiden kanssa useista eri maista!

Mikäli sinun ranskan kielen taitosi ovat heikot tai olet opiskellut kieltä alle 2-vuotta, on sinun osallistuttava pidemmälle kieli/valmennusleirille.
Leirin hintaan sisältyy lentokenttä- ja isäntäperhekuljetukset, majoitus täysihoidolla sekä paikallisia retkiä.

Ranskan ohjelmahinta

Ohjelmahinta sisältää koulupaikan ja majoituksen isäntäperheessä, katso tarkempi erittely.

KohdemaaLukuvuosiLukukausi3 kkHae vaihto-oppilaaksi
Ranska9600 €8500 €6100 €Hakemukseen
Tutustu hinnastoon

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Mille alueille vaihto-oppilaat sijoittuvat?

Isäntäperheitä on ympäri Ranskaa, sijoitukset ovat usein pienemmillä paikkakunnilla tai esikaupunkialueilla.

Järjestetäänkö Ranskassa vaihto-oppilaille retkiä?

Sinulla on mahdollisuus osallistua yhdessä muiden vaihto-oppilaiden kanssa viikon mittaiselle Ranskan Rivieran retkelle. Retki järjestetään kevätloman aikana.