Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi aurinkoiseen Espanjaan

Espanjassa saat kokea kuinka tärkeitä perhe ja ystävät ovat. Saat nauttia pitkistä illallisista perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa. Tulet elämään kulttuurissa, jossa kahden tunnin pituinen lounastauko ei ole harvinaisuus vaan pikemminkin normaali asia.

asse-stripes

Smile, you are in Spain – Spain makes everything easy for you!

Espanja on epäilemättä yksi parhaista maista maailmassa lähteä vaihto-oppilaaksi. Espanjan miellyttävä lämpö ympäri vuoden, ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus, kulttuurinen monimuotoisuus, upeat rannat ja Espanjan lukemattomat vapaa-ajan mahdollisuudet sekä turvallinen ympäristö.

Espanja on tunnettu Flamencosta, härkätaisteluista, arkkitehtuurista, kirjallisuudesta ja hyvästä ruuasta jota pidetään yhtenä maailman terveellisimmistä. Tyypillinen ateria on paella, meren elävät tai sipuli & peruna tortilla.

Espanjalaiset ovat hyvin sosiaalisia ja spontaaneja. Tulet rakastamaan heidän ystävällisyyttään ja rentoa elämäntyyliään. Espanjalaiset ovat erittäin kiinnostuneita oppimaan uusia kulttuureja eikä ihme, että siellä viihtyvät myös pohjoismaalaiset turistit niin hyvin.

ASSE vaihto-oppilaana Espanjassa tulet oppimaan espanjan kielen lisäksi todellisen espanjalaisen kulttuurin ja elämäntavan, asumalla espanjalaisessa perheessä ja käymällä paikallista koulua.

Nämä kaikki sisältyvät Espanjan ohjelmahintaan

 • Apu ja opastus vaihto-oppilashakupaketin teossa
 • Kirjallinen valmennusmateriaali
 • Valmennustilaisuus Suomessa sinulle ja vanhemmillesi ennen lähtöä
 • Syksyn lähtöihin sisältyy 4 päivän valmennusleiri Andalusian alueella saavuttuasi maahan
 • Asuminen ja ruoka huolella valitussa isäntäperheessä
 • Koulupaikan järjestäminen ja opetus paikallisessa koulussa
 • Isäntäperhe tai tukihenkilömme on aina oppilasta vastassa/saattamassa määränpäässä kohdemaassa
 • Tukihenkilön säännöllinen yhteydenpito sinuun ja isäntäperheeseesi koko oleskelun ajan
 • Organisaatiomme tukipalvelut
 • Yhteydenpito koti- ja kohdemaassa perheisiin ja oppilaisiin koko vaihto-oppilasvuoden ajan
 • 24 tunnin hätäpuhelinpäivystys kohdemaassa
 • Diplomi vaihto-ohjelman jälkeen

Lisätietoa

Koulut

Espanjassa on laadukas koulujärjestelmä. Ikäryhmän 12-18 v koulu jakautuu kahteen osaat: pakollinen toisen asteen koulu (neljä vuotta) ja kaksi valinnaista lisävuotta (nimeltään Bachillerato), joka mahdollistaa pääsyn korkeakouluihin. Vaihto-oppilaat sijoitetaan yleensä Bachilleratoon. Koulut ovat joko valtion tai yksityisiä, ne saavat enimmäkseen valtion tukea, joten niiden maksut ovat hyvin kohtuullisia. Monet kouluista ovat katolisia, mutta sen merkitys vaihtelee suuresti kouluissa. Opetuksen taso on erittäin hyvä ja kouluissa on paljon vapaa-ajan toimintaa. Tulet viihtymään koulun ystävällisessä ja mukavassa ilmapiirissä.

Espanjalainen perheesi

Vaihto-oppilaat sijoittuva enimmäkseen eteläiseen Espanjaan Andalucian alueelle, keskisuurten ja pienten kaupunkien pittoreskiin ympäristöön, joissa on riittävästi vapaa-ajan toimintoja ja kuitenkin turvallista, näistä mainittakoon esim. Salamanca, Sevilla ja Valencia.

Espanjalaisen perheen suhteissa on jotain erityisen lämmintä. Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada nauttia laajennetusta espanjalaisesta perheestä joka tarkoittaa, että serkut, sedät, tädit ja isovanhemmat ovat usein lähettyvillä. Tulet varmasti kokemaan heidän säännölliset vierailut ja olemaan mukana suurissa suvun viikonlopputapaamisissa. He kaikki ovat avoimia, auttavaisia ja kiinnostuneita sinusta ja kotimaastasi. Tunnettu espanjalainen vieraanvaraisuus auttaa sinua sopeutumaan nopeasti uuteen perheeseen ja kotiisi.

Valmennusleiri ja retket

Vaihto-oppilaille järjestetään Espanjassa heti alkuun kansainvälinen 2-3 pv valmennusleiri jolla tutustut muihin oppilaisiin ja voit pitää heihin yhteyttä oleskelusi ajan. Valmennus sisältää mm. espanjan kurssin, johdatuksen paikalliseen kulttuuriin, vapaa-ajanohjelmaa ja retkiä.

Vuoden aikana järjestetään vapaaehtoisia maksullisia 2-3 pv retkiä mm: Barcelonaan, Madridiin, Granadaan ja Valenciaan. Upeilla retkillä näet ja koet erilaista Espanjaa ja saat samalla monia uusia ystäviä.

Espanjan ohjelmahinta

Kohdemaa 2024/2510 kk5 kk3 kk2 kkHae vaihto-oppilaaksi
Espanja10 300 €*9200 €**7250 €***6400 €****Hakemukseen
Kohdemaa Kevät 20245 kk3 kk2 kk
Espanja8100 €**6550 €***5950 €****

* Kouluvuosi n. 10 kk syys – kesäkuu, valmennusleiri kohdemaassa sis. hintaan
** Lukukausi n. 5 kk syys – joulukuu tai tammi – kesäkuu, valmennusleiri kohdemaassa sis. hintaan
*** Short term n. 3 kk aloitus sopimuksen mukaan, vapaaehtoinen valmennusleiri lisämaksusta 450 €.
**** Short term n. 2 kk aloitus sopimuksen mukaan, vapaaehtoinen valmennusleiri lisämaksusta 450 €.

Tutustu hinnastoon

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Millainen kielitaito pitää olla jos haluan lähteä Espanjaan?

Sinun ei tarvitse osata espanjaa lähtiessäsi mutta alkeiden osaaminen luonnollisesti helpottaa. Sinä voit halutessasi osallistua, erillistä maksua vastaan espanjan kielen kurssille asuinpaikkakunnallasi.

Minne päin Espanjaa oppilaat sijoittuvat?

Oppilaat sijoittuvat yleensä Andalusia alueelle.

Onko Espanjassa mahdollista osallistua yksityiskouluohjelmaa tai käydä kaksikielistä koulua?

Kyllä, ole meihin yhteydessä niin kerromme lisää eri vaihtoehdoista ja hinnoista. Yksityiskouluille maksetaan koulumaksu.