Opiskelu ulkomailla

Lähtö vaihto-oppilaaksi ulkomaille ennen ammatinvalintaa tai tietylle alalle suuntautumista on yhä yleisempää – ja viisas sijoitus tulevaisuuteesi. Opiskelu ulkomailla on haaste, joka vaatii sekä rohkeutta että innostusta.

Lähde ASSE Vaihto-oppilaaksi

Ikimuistoinen kokemus

Vaihto-oppilasvuosi maailmalla on ikimuistoinen kokemus, joka rikastuttaa sinua loppuelämäsi. Ymmärrät mitä tarkoittaa asua vieraassa maassa ja kuulua tiettyyn kulttuuriin. Tulet oppimaan itsestäsi ja myös muista. Saat uusia ystäviä, opit ottamaan vastuuta itsestäsi ja kunnioittamaan erilaisuutta. Käyt koulua ikätovereittesi kanssa, urheilet, istut kahviloissa, teet ostoksia paikoissa josta turismi puuttuu. Näin tutustut parhaiten sisältäpäin toisen maan elämäntapaan.

Vaihto-oppilasvuodesta sinulle jää hyvän kielitaidon lisäksi käteen kymmeniä elinikäisiä ystäviä ympäri maailman. Asut vuotesi ajan isäntäperheessä, josta voi parhaassa tapauksessa muodostua sinulle kuin toinen perhe, jonne olet aina tervetullut takaisin.

Vaihto-oppilaana olet osa perhettä

Paras tapa osallistua uuteen kulttuuriin on elää sen ihmisten keskellä. Asut isäntäperheessä joka tarjoaa sinulle ruoan ja majoituksen. He odottavat sinulta vastapainoksi, että olet heille perheenjäsen ja osallistut perheen askareisiin ja kotitöihin siinä missä muutkin. He haluavat oppia sinun kulttuuristasi ja esitellä sinulle omaansa. Isäntäperheet ovat huolella valittuja, aluevalvojat haastattelevat perheet heidän kotonaan, isäntäperheiltä vaaditaan myös suosituksia.

Koulusi ja vieraan kielen oppiminen

Käyt paikallista koulua ikätovereittesi kanssa. Voit valita monista mielenkiintoisista kouluaineista omasi, opit puhumaan maan kieltä sujuvasti. Osallistut koulun vapaa-ajantoimintaan ja harrastuksiin, joista saat monia ystäviä. Jatkuvan vieraan kielen kuulemisen ansiosta opit nopeasti puhumaan isäntäperheesi ja koulutovereittesi kanssa luontevasti isäntämaasi kieltä.

Kuka voi lähteä vaihto-oppilaaksi?

Vaihto-oppilaan tulee olla 16-18 v. lähtiessään kohdemaahan, vähintään keskitason oppilas sekä riittävän kypsä sopeutumaan vieraaseen kulttuuriin, elämäntapaan ja arvoihin. Sinun kannattaa varmistaa vaihto-oppilaspaikkasi hakemalla ajoissa!

Vaihto-oppilasvuosi on kokemus, jota muistelet lämmöllä vielä kymmenien vuosien päästä.
 
ASSE-vaihto-oppilasvuosi tulee olemaan elämäsi tärkein ja hauskin vuosi!

Vaihtoon

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää