Vanhemmille

Vaihto-oppilasvuosi on nuorelle turvallinen vaihtoehto oppia kieltä ja lisätä maailmanlaajuista ymmärrystä. ASSE:lla on yli 40 vuoden kokemus oppilaisvaihdosta lukuisissa eri maissa ja maanosissa. Meille on tärkeää tarjota henkilökohtaista palvelua jokaiselle vaihto-oppilaalle ja heidän perheille.

asse-stripes

Miksi valita ASSE vaihto-ohjelma

ASSE:lla on pitkät juuret oppilasvaihdossa ja olemme osa kansainvälistä ASSE Groupia, missiona on edistää kansainvälistä ymmärrystä eri kulttuurivaihto-ohjelmilla.

  • Meille on tärkeää tarjota nuorille turvallinen vaihtokokemus.
  • Olemme oppilaan ja heidän perheen tukena koko vaihtoprosessin ajan.
  • Tunnemme ulkomaiset partnerimme usean vuoden ajalta.
  • Henkilökuntamme valmentaa nuoren tulevaan vaihtovuoteen Suomessa ja kohdemaassa.
  • Haluamme tarjota vaihto-ohjelmia kilpailukykyiseen hintaan.
family in nature

Miten haetaan vaihto-oppilaaksi?

Contact-ASSE-icon

Ota meihin yhteyttä

Kysy eri ohjelmavaihtoehdoista.

Application-icon

Vaihtari-infot

Varaa oma infotuokio, etsitään yhdessä sopiva vaihto-ohjelma.

Exchange-student-icon

Haku vaihto-ohjelmiin

Tutustu vaihto-oppilaan hakuprosessiin.

Miksi sinun kannattaa valita meidät?

ASSE Student Exchange Finland on suomalainen vaihto-oppilasorganisaatio, jolla on vuosikymmenien kokemus kansainvälisestä oppilasvaihdosta lukuisissa eri maissa ja maanosissa. Työskentelemme yhdessä maailmanlaajuisen ASSE Internationalin kanssa ja olemme kansainvälisen ASSE Groupin jäsen.

ASSE on yksi vanhimpia ja arvostetuimpia kansainvälisiä vaihto-oppilasorganisaatioita, joka toimii yli 30 maassa. ASSE International on perustettu v. 1976 Ruotsin Opetusministeriön toimesta USA:n ja Skandinavian väliseksi oppilasvaihdoksi.

ASSE on vuosien myötä kasvanut johtavaksi maailmanlaajuiseksi nuorisovaihto-organisaatioksi tarjoten vaihto-oppilasohjelmien lisäksi myös EurAuPair-, Work&Travel ja Go Campus University -ohjelmia.

Tutustu lähemmin kansainväliseen toimintaamme osoitteessa www.asse.com.

Valmennus vaihto-oppilaille ja vanhemmille

Vaihto-oppilasvuosi on nuorelle sekä hänen perheelle iso ja jännittävä päätös, siksi meille on tärkeää, että vaihto-oppilaalla on hyvät eväät ennen vaihtoon lähtöä. Pidämme oppilaille ja heidän vanhemmille vaihto-oppilasvalmennuksen ennen lähtöä, lisäksi lähetämme vaihto-oppilaan käsikirjan ja muita tärkeitä tiedotteita ennen vaihtovuotta. Vaihto-oppilaille järjestetään toinen valmennus kohdemaassa.

Turvallisuus ja henkilökohtainen palvelu

ASSE ohjelmat nuorellesi turvallisen ja hyvän vaihto-oppilasohjelman. Me annamme vanhemmille ja nuorelle henkilökohtaista palvelua ennen vaihtoa, sen aikana ja vaihdon jälkeen. Meille on tärkeää, että nuoren vaihtovuodesta maailmalla tulee ikimuistoinen kokemus, joka rikastuttaa loppuelämän. Hyväksymme ohjelmaan rajoitetun määrän oppilaita, jotta pystymme huomioimaan jokaisen lähtijän ja auttamaan jokaista oppilastamme yksilöllisellä tasolla.

Me ASSE-perheessä ympäri maailman, tunnemme henkilökohtaisesti kaikki vastaanottavat organisaatiot ja henkilökunnan kussakin maassa. Olemme päivittäin yhteydessä ASSE-toimistoihin ympäri maailman, näin tiedämme aina kunkin oppilaan tilanteen. Noudatamme kaikissa ASSE-maissa samoja yhdessä sovittuja toimintatapoja johon koko henkilökunta on koulutettu ja sitoutunut. Tämä merkitsee turvallista ja luotettavaa vaihto-ohjelmaa.

Henkilökuntamme kymmenien vuosien laaja kokemus kansainvälisestä oppilasvaihdosta lukuisissa eri maissa ja maanosissa sekä vuosien aikana rakennettu kattava tukiverkosto, toimivat oppilaiden ja perheiden tukena. Jotta voimme tarjota parasta, otamme vain rajoitetun määrän vaihto-oppilaita ohjelmaamme. Se antaa meille paremman mahdollisuuden huolehtia jokaisesta nuoresta yksilöllisesti sekä Suomessa että isäntämaassa.

Vanhempien kokemuksia

quote
star star star star star

Vaihto-oppilasvuosi tarjosi pojalleni mahdollisuuden asua USA:ssa ja kokea valtavasti uusia asioita. Hänen kielitaito parani vuoden aikana sekä hän sai lukuisia uusia ystäviä. Maailmalta palasi kotiin itsenäistynyt nuori mies.

Katarina, Helsinki

quote
star star star star star

Meidän kaksi tytärtä ovat toteuttaneet unelmansa ja viettäneet vaihtarivuoden Japanissa. Tuliaisena tuli sisäpiirin tietoa kulttuurista ja uusia ystäviä koko perheelle. On muuten mukava matkustaa maahan, kun on omasta takaa opas neuvomassa toimintatavoista ja tulkkaamassa kieltä.

Sirpa, Tampere

Usein kysytyt kysymykset

Miten ohjelmaan haetaan?

Aloita täyttämällä hakulomake nettisivuillamme. Saatuamme hakulomakkeen sovimme haastattelun. Haastattelu/tapaaminen ei vielä velvoita mihinkään. ASSE-edustajalta saa yksityiskohtaista tietoa vaihto-oppilasohjelmasta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi, voit aina soittaa tai laittaa sähköpostia.

Kuinka paljon taskurahaa tarvitsen vaihdon aikana?

Suosittelemme, että vaihto-oppilailla on 200-250 € kuukaudessa. Oppilaiden tulee useimmissa maissa maksaa itse esim. oppikirjat ja koulutarvikkeet, harrastukset, koulumatkat ja henkilökohtaiset menot.

Millaisella alueella vaihto-oppilaat asuvat?

Useimmat vaihto-oppilaat asuvat pienemmillä paikkakunnilla, sijoituksia on toki myös suurkaupungeissa. Pienemmissä kaupungeissa pääsee kuitenkin usein helpommin mukaan paikalliseen elämäntyyliin ja tutustuu uusiin ihmisiin ja saa ystäviä.

Millaisia isäntäperheet ovat ja miten heidät valitaan?

Yleistettynä voidaan sanoa, että kaikki perheet näyttävät erilaisilta. Jotkut ovat nuoria, jotkut ovat vanhempia, joillain on lapsia ja toisten lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Yhteistä isäntäperheille on halu jakaa jokapäiväinen elämänsä ja kulttuurinsa toisesta maasta tulleiden nuorten kanssa.

Voinko järjestää oman isäntäperheeni?

Jos sinulla tiedossa isäntäperhe, jonka luona haluat lapsesi viettävän vaihto-oppilasvuoden tarkistamme, että alueen koulu tarjoaa paikan vaihto-oppilaalle ja isäntäperheen lähistöllä on ASSE-aluevalvoja. Suorasijoitusisäntäperheet käyvät läpi saman hakuprosessin kuin muutkin isäntäperheet. Sinulla ei saa olla sukulaissuhdetta perheeseen.