Lähde ASSE vaihto-oppilaaksi Isoon-Britanniaan

Lähde vaihto-oppilaaksi Isoon-Britanniaan ja koe brittiläisen kulttuurin koko kirjo jalkapallosta Shakespeareen. Millainen on englantilainen aamupala ja miltä maistuu fish & chips, entä paljonko teetä britit oikeasti juovat?

asse-stripes

Iso-Britannia

Ison-Britannian ohjelmassa voit itse valita haluatko Englantiin, Walesiin vai Skotlantiin. Ohjelma Isossa-Britanniassa alkaa Lontoon valmennusleirillä, tutustut heti muihin vaihtareihin useista maista!

Väestö on monikulttuurista ja toivottaa kaikki kansallisuudet tervetulleiksi. Iso-Britannia koostuu eri osista, joissa voit kokea erilaisia perinteitä, ruokia, kieliä ja murteita, mikä tekee kansakunnasta todella kiinnostavan sekoituksen eri kulttuureja, kuuluisuuksia ja piilotettuja jalokiviä.

Vaihto-oppilaana Isossa-Britanniassa saat perheen, joka on innokas jakamaan elämänsä ja perinteensä kanssasi toivottaen sinut tervetulleeksi tyypilliseen brittikotiinsa. Käyt paikallista koulua ja vapaa-ajallasi pelaat kenties jalkapalloa, rugbya tai krikettiä uusien ystäviesi kanssa. Olet pian täysin uppoutunut elämään Britanniassa, puhut brittiaksentilla ja juot englantilaista teetä aina tilaisuuden tullen.

Ison-Britannian ohjelmahintaan sisältyy

 • Apu ja opastus vaihto-oppilashakupaketin teossa
 • Kirjallinen valmennusmateriaali
 • Valmennustilaisuus Suomessa sinulle ja vanhemmillesi ennen lähtöä
 • Lontoon valmennusleiri
 • Asuminen ja ruoka huolella valitussa isäntäperheessä
 • Koulupaikan järjestäminen ja lukukausimaksut
 • Tukihenkilön säännöllinen yhteydenpito sinuun ja isäntäperheeseesi koko oleskelun ajan
 • Organisaatiomme tukipalvelut
 • Yhteydenpito koti- ja kohdemaassa perheisiin ja oppilaisiin koko vaihto-oppilasvuoden ajan
 • 24 tunnin hätäpuhelinpäivystys kohdemaassa
 • Diplomi vaihto-ohjelman jälkeen

Lisätietoa

Ison-Britannian historia, perinteet ja kauneus ovat vailla vertaa: Shakespearen kotimaan viehättävät kylät, modernit kaupungit and erilaiset ihmiset heijastavat maan vuosisatojen mittaista kehitystä. Voit tuntea siirtyneesi ajassa taaksepäin kävellessäsi mukulakivikatuja pitkin vuosisatoja vanhojen pubien ohitse, ja seuraavassa hetkessä olet nykyajan terävimmässä kärjessä ohittaessasi trendikkäitä putiikkeja.

Museot ja kansallismonumentit ympäri maata esittelevät Ison-Britannian historiaa. Vieraile upeissa yliopistokaupungeissa Oxfordissa ja Cambridgessä tai maailman kuuluisimmissa linnoissa, joissa aiemmat kuninkaat ja kuningattaret ovat asuneet tai pistäydy Buchinghamin Palatsissa tapaamassa nykyistä kuningasperhettä, ja ylitä Lontoon ikoninen Tower Bridge. Tutustu erittäin monimuotoisiin maisemiin suurissa kaupungeissa kuten Lontoossa, Machesterissa, Cardiffissa ja Edinburghissa, joissa kaupunkimaiseman vastakohtana Yorkshire Dalen kukkulat, Lake Districtin kansallispuisto ja etelärannikon kauniit rannat.

 

Koulu

Sixth Form, ainoastaan lukukausi 4-5 kk, voit valita Englanti, Wales tai Skotlanti.

Sixth Formi-ohjelmaan voit lähteä lukaudeksi (syksy- tai kevätlukukausi) ja sijoitut ensimmäiselle luokalle. Sixth Form koostuu vuosiluokista 12 ja 13, jotka ovat Ison-Britannian koulujärjestemän viimeiset luokat. Liityt ”Year 12” oppilaiden joukkoon ja opiskelet 16–17-vuotiaiden brittioppilaiden kanssa ensimmäisen ”A-Level” tutkintovuoden. ”A-Level”-tutkinto vaaditaan Isossa-Britanniassa yliopistojen sisäänpääsyyn ja opetuksessa korostuu siksi oppilaiden itsenäinen oppiminen. Näin valmistaudutaan yliopisto-opintoihin. Oppilaat keskittyvät kolmeen tai neljään oppiaineekseen ja opiskelevat niitä useita tunteja luokkahuoneessa yhdistettynä itsenäiseen opiskeluun. Lukujärjestyksessäsi on aikaa omaan tiedonhankintaan, tutkimukseen ja lisälukemiseen. Tällä tavoin voit keskittyä aiheeseen ja tulla koko oppiaineen asiantuntijaksi.

Sixth Form voi olla oma koulunsa (16-18-vuotiaille) tai se voi olla yhdistetty peruskouluun (11-18-vuotiaille). Kummassakin koulussa saat tukea henkilökunnalta ja sinua kannustetaan liittymään opiskeluajan ulkopuolisiin kerhoihin ja aktiviteetteihin. Monet koulut tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia (mm. urheilu, näytteleminen, tanssi, musiikki) oppilaille, jotka haluavat panostaa kouluajan ulkopuoliseen toimintaan.

 

State College, Lukuvuosi- tai lukukausiohjelma. Vaihto-oppilaalla on paljon eri vaihtoehtoja mistä valita:

Laaja valikoima akateemisia ja ammatillisia oppiaineita, joista yleensä valitaan yksi pääaine.

 • Monipuoliset ja modernit tilat, sekä hyvät harrastus- ja urheilumahdollisuudet
 • Voit valita alueen, jonne sijoitut
 • Asut isäntäperheessä tai asuntolassa
 • Mahdollisuus opiskella kaksi vuotta ja saada päättötodistus (myös IB-tutkinto on mahdollinen)
 • Collegen International Team tukee vaihto-oppilaita ja järjestää esim. viikonloppuaktiviteetteja

 

Aluevaihtoehdot ja niiden vahvuudet:

 • Carmarthenshire: Music, performance and Dance Academy. Rugby, Football, Netball Academy
 • Glamorgan West: Netball, football, rugby Academy
 • Hampshire West: Aspire, STEM, Sport and Performing Arts Academy – 100 seat theatre and recording studio
 • Lincolnshire: Dedicated Theatre and music facilities. Salon, gym, cafes
 • Devon: Language clubs, Ten Tors, Duke of Edinburgh
 • Kent: Sports and Music Academies, Gym, Theatre, 3G sports pitch
 • Sussex East: STEM, Sports, Drama Academies

Ohjelmahinnat Isoon-Britanniaan

KohdemaaState College LukuvuosiLukukausi Sixth Form3 kk Sixt FormHae vaihto-oppilaaksi
Iso-Britanniaalk. 19740 €9550 €8360 €Hakemukseen

Lukukausi Sixth Form (Englanti / Wales / Skotlanti noin 4-5 kk, kysy myös mahdollisuutta kolmen kuukauden ohjelmaan). Lontoon valmennusleiri sisältyy ohjelmahintaan. Aluetoivelisämaksusta esim. Edinburgh, Etelä-Englanti tai Brighton.
Vakuutus, lennot ja viisumi eivät sisälly hintaan.

Tutustu hinnastoon

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Voinko vaikuttaa koulun sijaintiin?

Kyllä, lukukausi ohjelmassa voi valita opiskeletko Englannissa, Walesissa vai Skotlannissa. Jos lähdet lukuvuodeksi voit valita kaupungin ja collegen minne haet. Pyydä lisätietoa kouluista.

Maksetaanko kouluille lukukausimaksua?

Kyllä kouluille maksetaan lukukausimaksu, maksu sisältyy ohjelmahintaan.

Onko minulla tukihenkilö vaihtokohteessa?

Sinulla on tuki koko oleskelusi ajan ja saat neuvoa aina kun sitä tarvitset. Vaihto-oppilaille järjestetään retkiä/tapaamisia ym. vuoden aikana.