Go Campus

Go Campus on loistava valinta jos haluat opiskella USA:ssa lukion tai ammattikoulun jälkeen! Voit määrittää ajan itse tai opiskella koko tutkinnon. Go Campus tarjoaa kattavan kouluverkoston ja hyvät stipendit. Useita eri aloja useissa osavaltioissa!

asse-stripes

Miksi hakea Go Campus -ohjelman?

  • Paljon joustavuutta opintojen keston suhteen, GoCampus-ohjelman kautta voi mennä vaikka opiskelemaan vain yhdeksi vuodeksi yliopiston kurssitarjontaa maistellen (soveltuu hyvin esim. välivuotta viettävälle), tai sitten voi mennä opiskelemaan kokonaisen neljän vuoden tutkinnon josta saa tutkintotodistuksen. GoCampus-ohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin!
  • Opiskelua korkeatasoisissa amerikkalaisissa yliopistoissa oikeilla kampuksilla
  • Tutustut aitoon amerikkalaiseen campus elämään ja tutustut amerikkalaisiin nuoriin.
family in nature

Kuinka hakea Go Campukseen?

Contact-ASSE-icon

Ota yhteyttä

Täytä yhteystietolomake tai soita 044-3733434 / laita viestiä asse@studentexchange.fi ja lähetämme sinulle infopaketin.

Application-icon

Hakemuksen täyttäminen

Täytä hakulomake ja vaadittavat dokumentit, jotka saat infopaketin mukana.

Exchange-student-icon

Oppilaan valinta

Kun hakemus on vastaanotettu, pääset valitsemaan juuri teidän perheeseen sopivan vaihto-oppilaan.

Go Campus USA

Onko sinulla ollut kiinnostusta Yhdysvaltoihin? Oletko käynyt jo USA:ssa, ollut siellä vaihto-oppilaana, vai kiinnostaako maa muuten vaan? Mietitkö vielä mitä opiskella lukion jälkeen tai mitä tehdä välivuoden aikana? Oletko kuullut, että amerikkalaisiin yliopistoihin hakeminen on vaikeaa? Siinä tapauksessa Go Campus -ohjelma voi olla sinulle sopiva valinta! Go Campus -ohjelman kautta voit hakea opiskelemaan amerikkalaiseen yliopistoon, joko vain lukuvuodeksi tai sitten kokonaista tutkintoa. USA:ssa on melkeinpä rajaton valikoima erilaisia opiskelualoja, ja kampuselämä on amerikkalaisessa kulttuurissa legendaarista!

Tarjolla on perinteisiä aloja kuten kauppatiede, oikeustiede, lääketiede, valtiotiede/politiikka jne., tai epätavallisemmat opintosuuntaukset kuten musiikki, teatteri, mainonta yms., näitä kaikkia ja monia muitakin aloja voi opiskella Yhdysvalloissa. Opiskelumahdollisuuksien määrä on jo yksinään hyvä syy lähteä Yhdysvaltoihin.
Lisäksi jo yksikin lukuvuosi amerikkalaisessa yliopistossa kehittää myös paljon englannin kielen taitoa.

Go Campus tarjoaa opiskelumahdollisuuksia yli 20 USA:n osavaltiossa. Go Campuksen kautta hakiessa lukukausimaksut ovat merkittävästi edullisemmat kuin hakiessa suoran haun kautta.

Osallistumalla Go Campus -ohjelmaan saat merkittäviä etuja

– Pääsy opiskelemaan amerikkalaiseen yliopistoon, ASSE Student Exchangen Go Campus -ohjelma takaa sen, että hakija pääsee rekisteröitymään opiskelijaksi amerikkalaiseen yliopistoon. Valikoima korkeatasoisia yliopistoja
– Mahdollisuus yliopistotutkintoon. Opiskelija voi yhden vuoden opintojakson jälkeen hakea opiskelemaan joko kandidaatintutkintoa tai maisterintutkintoa.
– Olemme hoitaneet stipendineuvottelut oppilaidemme puolesta ja lukukausimaksut ovat erittäin kilpailukykyiset. Stipendin arvo kokonaiskustannuksista usein 40-55 %.
– Saatu etu on voimassa koko opintojakson ajan, koska opiskelijamme ovat rekisteröityneet Go Campus -ohjelmaan ulkomaalaisena opiskelijana
– Vain ensimmäisenä vuotena opiskelija maksa rekisteröintimaksun 3600 euroa, jos haluat jatkaa opintoja ensimmäisen vuoden jälkeen ei rekisteröintimaksua veloiteta uudestaan.
– Kokonaissummaan sisältyy lukukausimaksut, joka maksetaan suoraan yliopistolle/collegelle, majoitus kampuksella ja ruuat (14 ateriaa viikossa). Ilmoitetut kustannukset sisältävät lähes kaikki opiskelijan kulut (poislukien kuljetukset ja vakuutukset).
– Englanninkurssit, jos olet kiinnostunut lähtemään Go Campus -ohjelmaan lähinnä englanti toisena kielenä opintoihin. Muistathan mainita siitä hakemuksen yhteydessä!

Hintaan ei sisälly:
Vakuutus, lennot, kirjat, viisumimaksut, henkilökohtaiset kulut, rekisteröintimaksu 3600 euroa, mahdollinen kielikoe. Jos otat englannin kielen opintoja (englanti toisena kielenä) saattavat ne lisätä maksuja noin 1000 dollaria.

Miten haen ohjelmaan?

– Täytä yhteydenottolomake, laita emailia tai soita! Saat lisäinfoa sekä tarkemmat ohjeet hakemiseen.
– Maksa rekisteröintimaksu 360,00 euroa, joka vähennetään rekisteröintimaksusta
– Hakupaketin täyttäminen ja haastattelu/infotuokio
– Hakupaketin tarkastus ja täydennys
– Hakija saa yhdeksän ehdotusta eri yliopistoista/collegeista. Muista, että olemme neuvotelleet hyvät stipendit puolestasi. Tarkistamme sinua askarruttavat yksityiskohdat USA:sta ennen varsinaista päätöksentekoa.
– Valitse kaksi tarjotuista yliopistoista/collegeista. Maksa rekisteröintimaksun loppuosa 1440,00 euroa ASSE:lle
– Hakija saa lopullisen vahvistuksen. Saat apua koulun opiskelijapaikan rekisteröintiin ja lukukausimaksun maksuun yliopistolle/collegelle.
– Maksa ohjelmamaksu 1800 euroa
– Viisumin haku
– Hakija maksaa lukukausimaksu / majoituksen suoraan koululle

Lähtö USA:han.

Go Campus-yhteistyöyliopistot

– Eri puolilla Yhdysvaltoja, yli 20 osavaltiossa.

Yliopiston valintaprosessi

– Lopullisen valinnan hakija tekee viidestä yliopistosta, joista esitetään hakijalle lista sen jälkeen kun hän on rekisteröitynyt Go Campus -ohjelmaan.
– ASSE Student Exchange tarvitsee kattavan hakemuksen ennen kuin voi alkaa kartoittaa sellaisia yliopistoja jotka hyväksyisivät hakijan.
– ASSE Student Exchange kuitenkin tarjoaa jo alussa listan 12 yliopistosta, jotka voisivat hyväksyä hakijan. Hakija voi valita tästä listasta yhden tai kaksi yliopistoa. Tällä tavoin varmistetaan se, että nämä 1-2 yliopistoa säilyvät myös lopullisessa viiden yliopiston listassa.

Aineiden, kurssien ja opiskelualan valinta

Täyttäessään hakemusta hakija valitsee myös opiskelualansa yliopistossaan.

A. Opiskelija saa listauksen opiskelualoista ja valitsee niistä mieluisimmat. Opiskelualojen kautta kartoitetaan, mihin yliopistoihin hakija voisi päästä
B. Opiskelualojen valinnassa valitaan yleensä myös erikoistuminen (esim. kauppatiedettä opiskelemaan mennessä valitaan markkinointia, rahoitusta jne.)
C. Lopullinen alavalinta tehdään ilmoittautuessa yliopistoon johon on tullut hyväksytyksi
D. Kurssivalikoima voi muuttua aikojen saatossa.
E. Esimerkkejä aineista, joita voi opiskella yliopistossa USA:ssa ja jotka eroavat jonkin verran suomalaisista oppiaineista: kauppatiede, mainonta, viestintä, musiikkiteatteri, taiteet/taidehistoria, englannin kieli ja kirjallisuus, ympäristötiede, politiikka, matkailuala, sosiologia, urheiluvalmennus jne.

Amerikkalaisten yliopistojen peruspiirteitä

USA:n ulkopuolelta tullut opiskelija kiinnittää amerikkalaisissa yliopistoissa yleensä ensimmäisenä huomiota yliopistojen vaikuttaviin kampusinfrastruktuureihin. Varustetaso on todella vaikuttava, kursseja hyvin monenlaisia ja monet asiat hyvin moderneja: valtavat rakennukset, kirjastot, laboratoriot, materiaalit, hienosti suunniteltu ympäristö ja sen ylläpito sekä kaikenlaisten ihmisten huomioonottaminen. Ja moniin tekevät vaikutuksen myös yliopistojen opetustyyli ja pedagogiset käytännöt: jokainen opiskelija otetaan huomioon usein melko henkilökohtaisestikin, mikä on osittain sen ansiota, että opettajia on niin paljon opiskelijamäärää kohden. USA:ssa on yksi opettaja seitsemää opiskelijaa kohden, kun monissa Euroopan maissa luku on 1/30. Myös muuta henkilökuntaa ja resursseja on paljon.

Pedagogiikan yksi perusidea on opiskelijan autonomian tukeminen. Yliopisto auttaa ja tukee opiskelijaa hyvin paljon! Ajatuksena on se, että runsaalla tuella ja ohjauksella saadaan aikaan opiskelijassa parhaat taidot itsenäiseen opiskeluun! Tästä syystä ensimmäinen opiskeluvuosi on täynnä suunnittelua ja ohjausta. Opettajat ja opinto-ohjaajat ovat opiskelijan tukena ja voivat räätälöidä hyvin henkilökohtaisestikin sopivia kurssivalikoimia ja lukujärjestyksiä.

Ensimmäinen vuosi on myös oman opiskelutekniikan löytämistä ja yleensä vasta myöhemmin erikoistutaan ja vaatimustaso nousee. Kurssit saattavat olla suomalaisiin yliopistoihin verrattuna hyvinkin monipuolisia, samoin opiskeluala- ja kurssivalikoima on monessa paikassa päätähuimaava. Esim. kauppatieteessä on monissa yliopistoissa hyvin monipuolisia ja korkeatasoisia kursseja, ja bisnesajattelu on amerikkalaisessa kulttuurissa keskeisessä roolissa.

Opiskelija valitsee ensin pääaineen ja sen jälkeen sivuaineen. Kun Suomessa pääaine ja sivuaine liittyvät aika usein samaan aihealueeseen, voi Yhdysvalloissa opiskelijalla pääaine ja sivuaine olla hyvinkin kaukana toisistaan. Opiskelu on monin tavoin melko vapaata ja joustavaa oppiaineiden suhteen, varsinkin opintojen alussa

Kampuselämä: sosiaalista elämää, hienoa akateemista ilmapiiriä ja elämyksiä

USA:n yliopistojen kampukset ovat todella monipuolisia ja vaikuttavia. Opiskelutilojen ja kirjastojen lisäksi monilla kampuksilla on mm. stadion, kuntosaleja, konferenssitiloja, näyttämöitä, ravintoloita ja paljon muuta. Amerikkalaisilla kampuksilla opiskelijat voivat tehdä paljon muutakin kuin opiskella, mahdollisuuksia vapaa-ajanharrastuksiin on paljon. Tämä ennen kaikkea edesauttaa opiskelijoiden välistä verkostoitumista. Amerikkalaisissa yliopistoissa ymmärretään, että akateeminen suoritustaso ja psyykkinen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä.

Koska opiskelijat myös asuvat amerikkalaisilla kampuksilla, ei koulumatkoihin kulu paljoakaan aikaa, minkä seurauksena aikaa vapaa-ajan aktiviteeteille jää paljon. Yliopiston entiset opiskelijat, alumnit, saattavat olla keskeisessä roolissa amerikkalaisilla kampuksilla kampuselämän suunnittelussa ja ylläpidossa, alumnit osallistuvat usein myös yliopistojen markkinointiin. Yliopistoissa on paljon myös kulttuurielämää ja seuratoimintaa, sinne tulee esiintymään usein tunnettujakin ihmisiä (muusikoita, kirjailijoita, taidemaalareita jne).

Yliopistokampukset ovat usein ”kaupunkeja kaupunkien sisässä” ja niillä on usein merkittäväkin vaikutus alueen taloudelle ja koko kulttuurille. Amerikkalaiset yliopistot ovat monipuolisia ja joustavia, ja auttavat opiskelijoita löytämään omat vahvuutensa ja sitoutumaan kampuselämään ja laajemminkin yhteiskuntaan, kukoistamaan!

Amerikkalaisten yliopistojen taloudellisista resursseista

Amerikkalaisten yliopistojen hienous ja monipuolisuus johtuu niiden runsaista resursseista. Yhdysvallat käyttää bruttokansantuotteestaan 3% korkeakoulutukseen. Yksityisen rahoituksen rooli ei ole niin dominoiva kuin moni eurooppalainen luulee, vaan myös valtion rahoja käytetään todella paljon yliopistoihin, vieläpä isolla erolla muihin teollisuusmaihin!

Yksityinen rahoitus tulee lukukausimaksujen lisäksi esimerkiksi yrityksiltä ja säätiöiltä sekä yksityishenkilöiltä. Koko USA:n elinkeinoelämällä on yhteyksiä yliopistomaailmaan. On tavallista, että joku henkilö tekee osan ajasta työtä yksityisyrityksessä ja toimii osan ajastaan yliopiston opettajana. Tällainen vuoropuhelu liike-elämän kanssa on yksi amerikkalaisten yliopistojen vahvuuksista. Yliopistojen resurssit tarjoavat, kuten aiemmin mainittu, mahdollisuuden tarjota opiskelijalle optimaalisen oppimisympäristön, mutta samalla mahdollistavat myös kunnianhimoisten tieteellisten tutkimusprojektien toteuttamisen.

Yliopistojen itsenäisyys tarjoaa yliopistoille myös mahdollisuuden erikoistua korkeatasoisesti omiin painopisteisiinsä ja nojata omiin vahvuuksiinsa, yliopistot ovat myös hyvin dynaamisia ja seuraavat ympäröivän maailman trendejä, minkä mahdollistaa niiden joustavuus. Yliopistot ovat poikkeuksellisen paljon yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Siitä muodostuu opiskelijalle omintakeinen maailma, johon kuulumisesta hän hyötyy monin tavoin!

USA:n eri alueet

Kalifornia ja muu länsirannikko

San Francisco

Elokuvista tuttu Kalifornia on USA:n suurin osavaltio ja hyvin monipuolinen osavaltio. Osavaltioon mahtuu niin hiekkarantoja ja aavikoita kuin vehreitä punapuumetsiä ja vuoristoa. Kalifornia on tunnettu niin elokuvateollisuudestaan kuin myös teknologiayrityksistään! Kiinnostaa sitten kiehtova, moninainen ja myytinomainen Los Angeles, hillityn hurmaava San Diego, vapaamielinen San Francisco tai dynaaminen ja futuristinen Piilaakso, nämä kaikki ovat Kaliforniassa! Monet USA:n korkeatasoisimmista yliopistoista sijaitsevat Kaliforniassa. Kalifornialaisia pidetään amerikkalaisista erityisen edistyksellisinä, avarakatseisina ja ulospäinsuuntautuneina.

Kalifornian lisäksi länsirannikkoon kuuluvat Oregonin ja Washingtonin osavaltiot. Oregon tunnetaan kauniista luonnostaan, maanläheisestä ilmapiiristään ja omaperäisyydestään. Washingtonin osavaltiossa on mm. dynaaminen ja kokoaan suurempi Seattlen kaupunki, sekä lyhyt matka Kanadaan, etenkin trendikkääseen Vancouveriin.

USA:n länsiosissa puhuttua amerikanenglantia pidetään usein selkeimpänä, neutraaleimpana ja kansainvälisesti tunnetuimpana versiona amerikanenglannista.

Keskilänsi

Chicago

Keskilänsi sijaitsee Amerikan sydämessä. Se on amerikkalaisen maatalouden tyyssija ja täynnä myös teollisuutta ja omaperäisiä kaupunkeja. Keskilännen luontoon kuuluu upeita järviä, valtavia peltoja ja neljän vuodenajan lumous! Alue on täynnä myös korkeatasoisia ja omaleimaisia yliopistoja, joista osa odottaa vielä löytämistään ja tarjoaa siksikin opiskelumahdollisuuksia hyvinkin kohtuulliseen hintaan.

Monet pitävät Keskilänttä ”aidoimpana” Amerikkana. Keskilänteen on muuttanut ennen vanhaan paljon myös suomalaissiirtolaisia.

Itärannikko / Northeast-alue

Manhattan

Itärannikolla tehtävää ja nähtävää riittää! Tällä alueella on USA:n suurimpia ja tärkeimpiä kaupunkeja: New York, Philadelphia, Washington D.C., Boston jne. Itärannikolla tunnelma on urbaani ja nopeatempoinen. Itärannikolla sijaitsevat Yhdysvaltain monet parhaista yliopistoista, etunenässä historiallisen arvokkaat ja huipputasoiset IVY League-yliopistot, Harvardista alkaen. Itärannikko on USA:n vanhinta aluetta, joten siellä historia ja nykyaika kohtaavat ja alueella on paljon vaikuttteita Länsi-Euroopasta. Jos esim. USA:n politiikka, media sekä muut ajankohtaisasiat kiinnostavat, tai esimerkiksi historia ja museot kiinnostavat, itärannikko on sinulle juuri oikea paikka!

Huom: Itärannikolla/termillä East Coast ei yleensä tarkoiteta maantieteellistä itärannikkoa, joka ulottuu Floridaan asti, vaan Northeast-aluetta, joka ulottuu koillisnurkan Maine-osavaltiosta Uuden-Englannin alueen ja New Yorkin seudun sekä Philadelphian kautta Washington D.C.:hin asti. Koko maantieteellisestä itärannikosta käytetään puolestaan yleensä termiä ”Eastern Seaboard”.

Eteläosat

Miami

USA:n eteläosa on iso alue, siihen mahtuu monenlaisia osavaltioita isosta Texasista pieneen Mississippiin, Floridan lämmöstä ja hiekkarannoista Northeast-aluetta muistuttavaan edistykselliseen Virginiaan. Eteläosa tunnetaan perinteisistä arvoistaan, vieraanvaraisuudestaan ja monivaiheisesta historiastaan. Barbecue-kulttuuri ja grillaus on Etelävaltioissa todella tärkeä asia, mutta alue tunnetaan muistakin amerikkalaisista perinneruuista, mm. pecanpähkinäpiirakasta, limettipiirakasta, alunperin meksikolaisesta chili con carnesta sekä grits-puurosta. Jos haluaa nähdä elämyksellisen Miamin ja hurmaavan sekä taiteellisen Key Westin, tai maaseutua barbecue-kulttuureineen, kannattaa mennä USA:n eteläosiin.

Southwest-alue / Intermountain West

Las Vegas

Kalliovuorten ja Kalifornian välissä oleva Southwest-alue on täynnä vuoristoa ja paikkoja, joissa näkyy villin lännen aika. Unohtamatta tietenkään Grand Canyonia. Alue on USA:sta ehkä vähiten tunnettu ja siksi hyvin omaleimainen. Southwest-alueen länsiosissa Nevadan osavaltiossa sijaitsee legendaarinen Las Vegas!

Go Campus kokemuksia

quote
star star star star star

Yukiko on aina meidän Yukiko! Häneen muodostui todella täkeä side ja hän on aina mielessämme. ISÄNTÄPERHEENÄ TOIMIMISTA ON VAIKEA KUVAILLA SANOIN, SE TÄYTYY KOKEA ITSE!

Laineen perhe Vantaalta

Usein kysytyt kysymykset

Onko koronaviruspandemiasta huolimatta mahdollista lähteä Go Campus -ohjelmaan vuonna 2022?

Kyllä. USA myöntää viisumeita ulkomaalaisille opiskelijoille, jotka ovat saaneet opiskelupaikan yhdysvaltalaisista yliopistoista. Sellaiset amerikkalaiset yliopistot, jotka ovat osa ASSE Student Exchangen/GoCampus-ohjelman verkostoa, ovat toivottaneet opiskelijoita tervetulleiksi myös korona-aikana.

Miten saan lisätietoa eri kouluista ja ohjelmasta

Järjestämme säännöllisesti kansainvälisiä webinaareja, osallistumalla niihin saat kattavasti lisätietoa ja voit kysellä muiden opiskelijoiden kokemuksia.

Jos viihdyn USA:ssa voinko jatkaa ensimmäisen vuoden jälkeen opintoja?

Kyllä voit jatkaa opintojasi, ensimmäisen vuoden jälkeen.

Kattaako vakuutus mahdolliset koronaviruksen seuraukset opiskelijalla?

Vakuutus kattaa koronan seuraukset siinä missä muidenkin sairauksien seuraukset. Lisätietoja vakuutuksesta, kun saat opiskelijan infopaketin tai voit aina kysyä vakuutusehtoja. Vakuutus tulee kauttamme ja sen hinta noin 1000 euroa.

Millainen englannin kielen taito olisi hyvä olla hakiessa Go Campus-ohjelmaan?

Amerikkalaisissa yliopistoissa ymmärretään, että kaikki eivät osaa englannin kieltä kovin hyvin ja tuetaan opiskelijoita näissäkin asioissa. Jos opiskelija ei osaa mielestään riittävän hyvin englantia tai koe olevansa opiskellut sitä tarpeeksi, hän voi tehdä TOEFL-testin. Jos TOEFL-testi ei mene hyvin, hakija voi mennä amerikkalaisessa kohdeyliopistossaan aluksi englannin kielen kurssille. English as a Second Language -kurssi kestää yhden lukukauden ajan. Kurssilla oppii englantia perusteellisesti kieliopin, sanaston, kirjoittamisen ja puhumisen sekä joidenkin tiettyjen erikoisaihealueiden osalta. Kurssin käytyään pitäisi olla riittävän hyvä englannin kielen taito ja saada hyvät pisteet TOEFL-kielitestistä. Englannin kielen kurssista tulee yksi lukukausi lisää tutkinnon pituuteen, eli se ei vaikuta merkittävästi opintojen kestoon.