USA-ohjelma

Asu ja elä USA:ssa

Sinä ja isäntäperheesi

Paras tapa, tulla osaksi ja päästä sisään vieraan maan kulttuuriin, on elää sen ihmisten parissa perheenjäsenenä. Juuri tämän saavat kaikki EurAupair au pairit kokea.

EurAuPair au pairina olet perheenjäsen et palvelija. Hoidat perheen lapsia ja teet kevyitä kotitöitä.

Tulet saamaan oman kalustetun huoneen perheessä ja taskurahan joka viikko. Tulet saamaan kahden viikon palkallisen loman, yhden vapaan koko viikonlopun kuukaudessa ja vähintään puolentoista päivän pituisen yhtämittaisen vapaan joka viikko koko vuoden ajan. Voit viettää vapaa-aikasi haluamallasi tavalla, sinulla on mahollisuus oppia uusia asioita käymällä kursseilla esim. amerikkalaisessa collegessa.

Isäntäperheesi odottaa vastavuoroisesti, että sinä pystyt antamaan heidän lapsilleen turvallista, rakastavaa ja luotettavaa huolenpitoa 45 t viikossa.

Sinun tehtäväsi on auttaa vanhempia lastenhoidossa esim. kylvettää ja syöttää lapset, leikkiä ja pelata pelejä, viedä lapset kouluun ja harrastuksiin, järjestää pieniä retkiä ja auttaa läksyjen luvussa. Autat myös kevyissä taloustöissä esim. käyt kaupassa ja laitat lapsille ruokaa, siivoat lasten jäljet, tiskaat sekä peset ja silität lasten vaatteet.

Perheesi luottaa sinun kykyysi hoitaa lapsia. Yleensä molemmat vanhemmat käyvät töissä, joten sinä olet yksin vastuussa lapsista vanhempien poissaollessa. Siksi onkin tärkeää, että sinä todella pidät lapsista ja olet hyvin valmentautunut tullessasi perheeseen.

Sinä ja lapset

Lapsen elämässä tapahtuu paljon vuoden aikana. He kehittyvät fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti ja kasvavat välillä hyvin nopeasti. Lapset ovat yleensä iloisia ja hyväntuulisia mutta voivat tietysti välillä olla täynnä tempperamenttia. Lapselle asioiden kokeminen ensimmäisen kerran on hyvin intensiivistä ja sinä tulet olemaan osa sitä kokemusta. Tulet olemaan yhtä innostunut kuin lapsi ensimmäisistä askelista tai ensimmäisestä sanasta jonka merkityksen lapsi ymmärtää.

Eläminen lapsen kanssa vuoden ajan merkitsee pysyvää sitoutumista lapseen. On erittäin syvä ja antoisa tunne saada lapsen kiintymys ja luottamus. Lapset tulevat luoksesi kaikkine iloineen ja suruineen.

EurAuPair vuodestasi tulee todella mielenkiintoinen ja vaihteleva, sinusta ja ”lapsistasi” tulee hyvät ystävät.

Opiskelu vuoden aikana

Isäntäperheesi ja tukihenkilömme auttavat sinua ilmoittautumaan college- tai vastaaville kursseille, perhe maksaa opiskelumaksusi ja materiaalit aina 500 USD:iin saakka. J-1 viisumin saanti edellyttää 3 t opiskelua viikossa vapaa-aikanasi. Saat luonnollisesti itse valita laajasta kurssivalikoimasta mitä haluat opiskella, opiskelussa ei ole tutkintovaatimuksia. Tulet kursseilla tutustumaan muihin amerikkalaisiin opiskelijoihin ja saat sieltä uusia ystäviä.

Amerikkalaisten ystävien lisäksi tulet tapaamaan muita EurAuPair au paireja jotka ovat tulleet ympäri maailman samaan kaupunkiin kuin sinä.

Perheiden valinta

Paikalliset edustajamme vierailevat perheiden kotona ja haastattelevat heidät perusteellisesti. Haluamme varmistaa, että perheellä on avoin ja positiivinen asenne, että he ymmärtävät täysin mitä au pairin olo heidän kotonaan merkitsee. Vaadimme laadukkaat suositukset kaikilta perheiltä, jotka haluavat au pairin kauttamme. Perheen täytyy lisäksi hyväksyä kaikki palkkaasi, työaikojasi, työtehtäviäsi, asumistasi ja lomaasi koskevat ehdot. Nämä ehdot ovat sopimuksessa,  jonka sekä au pair että perhe allekirjoittavat. Perheet pitävät etuoikeutenaan ja kunnia-asiana saada toivottaa EurAupair au pair tervetulleeksi kotiinsa.

Tukihenkilösi Community Counselor

Tulet myös tapaamaan EurAuPair tukihenkilösi, Community Counselorin.  Hän on ystäväsi joka on sinua varten koko USA:ssa oleskelusi ajan.  Hänen puoleensa voit aina kääntyä jos sinulla on kysymyksiä tai ajatuksia tai haluat jutella jonkun kanssa.

Lastenhoitokokemus

Voidaksesi työskennellä au pairina USA:ssa sinulla tulee olla kokemusta lastenhoidosta. Tämä on tärkeää sekä perheen että sinun itsesi kannalta. Jos haluat hoitaa yli 2-vuotiaita lapsia riittää, että olet usein ollut lapsenvahtina tai toiminut esim. lastenohjaajana vapaa-aikanasi. Alle 2-vuotiaiden kohdalla säännöt ovat hieman tiukemmat. Tällöin sinulla täytyy olla kyseisen ikäluokan lapsista yhteensä vähintään 200 tunnin hoitokokemus. Tämä voi sisältää esim. kesätyötä pienten lasten kanssa, harjoittelua päiväkodissa ja lasten hoitoa tuttavilla tai sukulaisilla.  Sopii hyvin erityisesti sinulle, joka opiskelet tai olet opiskellut lastenhoitoa.

Jos perheessä on alle kolmekuinen vauva, kotona on kanssasi aina toinen vanhemmista tai joku muu aikuinen. Lapsen ikään katsomatta on kotona tukenasi toinen vanhemmista tai joku muu vastuullinen henkilö ensimmäisen viikon ajan.

Amerikkalaiset viranomaiset ovat laatineet edelläolevat säännöt isäntäperheen ja au pairin etua ajatellen. Kaikkien au pair -organisaatioiden on noudatettava niitä.

EurAuPair käsikirja

Riittävä määrä tietoa ja hyvä valmistautuminen tekee vuodestasi au pairina helpomman ja antoisamman.  Ennen lähtöasi USA:han tulet saamaan EurAuPair au pairin käsikirjan joka on täynnä hyödyllistä tietoa. Se auttaa ja helpottaa sinua sopeutumaan uuteen kulttuuriin ja tutustumaan isäntäperheeseesi, arvostamaan kulttuurieroja ja saamaan irti parhaat mahdolliset puolet au pair-vuodestasi.

Katso USA ohjelman esittelyvideo tästä