EURAUPAIR – AU PAIR PROGRAMMET FÖR DIG

Välkommen till Amerika!

Ta hand om barn medan…

Älskar du barn? Har du drömt om att spendera ett år i Amerika? Nu, medan du är ung och fri?  Som del av din utbildning eller medan du bestämmer dig för vad du vill göra med ditt liv?

Du kan få det att hända genom att leva som del av en amerikansk värdfamilj under ett års tid när du deltar i EurAuPairs interkulturella au pair-program. Du hjälper till med att ta hand om din värdfamiljs barn i utbyte mot den fantastiska erfarenheten av att bo och leva som en oerhört uppskattad ”storasyster”  i en amerikansk familj.

Medan du deltar i din värdfamiljs liv och vardagssysslor kommer du snart att inse att även de enklaste familjeaktiviteter, som till exempel en resa till mataffären eller en promenad genom grannskapet, hjälper dig att lära dig mer om Amerika.

Tänk vad givande ett år utomlands kommer vara! Du kommer glädjas enormt av erfarenheten av att forma nära relationer med barnen i din värdfamilj. Du kommer att fortsätta lära dig och öva på engelska språket på det mest naturliga sätt som finns – genom att använda dig av engelskan varje dag med din värdfamilj. När du avslutar din tid som au pair kommer det kännas som om du pratat engelska hela livet.

Du kommer lära dig älska hur varma och utåtriktade det amerikanska folket är medan du blir en del av samhället och deltar i din värdfamiljs vardag. Du kommer att få gå på ett amerikanskt college eller på någon annan undervisande institution som du vill gå på och bli vän med amerikanska studenter.

Du kommer lära dig älska hur varma och utåtriktade det amerikanska folket är medan du blir en del av samhället och deltar i din värdfamiljs vardag.

Vad är en EurAupair Au Pair i USA?

Givetvis vet du vad det är att vara en au pair! Men att bo i USA som en EurAupair au pair är väldigt annorlunda, och mycket mer givande. Som en Eur Aupair au pair lever du som en medlem av en amerikansk värdfamilj och deltar i allt det som är så härligt med ett familjeliv. Du kommer bli som en extra familjemedlem, en ”internationell dotter”, och inte som en betjänt.

I utbyte mot upp till 45 timmars arbete i veckan med att ta hand om värdfamiljens barn, så kommer du få ett eget färdigt möblerat sovrum och fickpengar (lön) varje vecka. Du kommer att få två veckors semester med lön, en helt ledig helg i månaden och minst en och en halv dags sammanhängande ledighet per vecka under året du jobbar som EurAupair au pair. Du kommer att ha egen fritid som du får spendera hur du vill och möjlighet att lära dig om nya saker genom de kurser eller lektioner som du deltar i på ett amerikanskt college.

En del av att vara en EurAupair au pair är att studera 3 timmar per vecka på ett amerikanskt college. Din värdfamilj kommer att hjälpa dig att skrivas in på ett college och kommer att betala upp till 500 dollar i studiebidrag för dina skolavgifter och skolmaterial och dessutom se till att du har bra transportmedel att ta dig till lektionerna med. För att få ett J-1 visum ingår det att du måste studera motsvarande 3 timmar per vecka. Du får själv välja vad och hur du vill studera, det finns inget resultatkrav på studierna och det finns ett brett utbud av kurser att välja på. Och självklart så kommer du att lära känna andra amerikanska studenter medan du deltar i samma studier och livsstil som dem.

Utöver de amerikanska vänner du kommer att få, så kommer du att träffa andra som också är  au pairer  som har kommit från länder över hela världen till samma stad som du för att vara EurAupair au pairer. Du kommer även att träffa din EurAupair stödperson, Community Counselor som är en särskilt stöttande person, och vän, som kommer att finnas där för dig genom hela din vistelse i USA och som du alltid kan vända dig till om du har frågor, funderingar, eller behöver någon att prata med.

Titta här på EurAupair-program videon