Vad krävs för att bli aupair

Älskar du barn? Är du sugen på att spendera ett berikande år utomlands? Vill du få uppleva det riktiga amerikanska livet som en anförtrodd "storasyster eller storebror" hos din värdfamilj? Skulle du vilja få vänner för livet utomlands?

Du kan bli antagen av EurAupair om du:

 • Är mogen och ansvarsfull.
 • Är mellan 18 och 26 år gammal.
 • Tycker om att ta hand om barn som är mellan 3 månader och 12 år gamla. Om du blir placerad i en småbarnsfamilj med barn under 2 år skall  du ha minst 200 timmars erfarenhet av att ta hand om barn (genom t ex barnpassning etc.)  som är yngre än 2 år gamla.
 • Tycker om att hjälpa barn växa och utvecklas, och är villig att berika din värdfamiljs liv genom att dela med dig av din kultur och dina traditioner.
 • Är en samvetsgrann person som är villig att ägna ett år åt att uppleva den Amerikanska kulturen genom att leva som en del av en Amerikansk familj, och ägna upp till 45 timmar per vecka av din tid åt barnomsorg.
 • Har genomfört och avklarat både din grundskoleutbildning och gymnasieutbild-ning.
 • Kan prata engelska.
 • Är vid god hälsa.
 • Är energisk och entusiastisk.
 • Är en icke-rökare.
 • Har bilkörkort.*

* De flesta amerikanska familjerna lever väldigt mobila liv och kör överallt. Det är ytterst ovanligt att en värdfamilj har möjlighet att ta emot en au pair som inte kan köra bil. Därför är det viktigt att du har ett giltigt körkort när du åker.

Vill du bli antagen till EurAupairs ’EurAupair Par Expérience Program’ måste du, utöver de punkter som står skrivna ovan även:

 • Vara minst 20 år gammal (men inte ha fyllt 27 vid avresan).
 • Ha minst 2 års erfarenhet av heltidsarbete inom barnomsorg, eller
 • Vara certifierad/examinerad barnvårdare eller vara förskole- eller grundskolelärare.

Hur du skickar en ansökan till EurAupair programmet

Det är lätt att skicka in en ansökan. Du behöver bara fylla i och skicka in ansökan här. Vi kommer då att kontakta dig och ge dig all detaljinformation samt boka in ett möte för en intervju. På intervjun får du svar på alla dina frågor eller funderingar du har. Vi kommer också att gå igenom hela ansökningspaketet  i detalj och berätta precis vad och hur du skall göra. Vi finns alltid till hands för att ge dig hjälp och stöd både under ansökningsperioden och under hela din vistelse i USA. Det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg.

Efter att du blivit antagen

När du blir antagen av EurAupair så kommer ditt ansökningspaket att skickas till EurAupair i USA, där det presenteras för värdfamiljer som screenats av EurAupair, precis som du har.

Ofta väljer värdfamiljerna en au pair som har liknande intressen eller hobbys som de har, eller så väljer de någon som bara ”känns rätt”. I de flesta fall sker placeringen ganska fort.

När du blivit vald av en värdfamilj så kommer EurAupair att skicka dina visum-papper till dig, och arrangera resan från ditt hemland till New York City Workshopen och sedan vidare till staden du kommer att bo i som au pair. Under den tiden kan du prata med din värdfamilj genom t ex Skype så att ni kan börja lära känna varandra.

Avresemånader

Med EurAupair väljer du själv när du har möjlighet att resa.

Vi har avfärder varje månad förutom december.  Du kan välja vilken avresemånad du vill, men du kan ofta bli placerad snabbare hos en värdfamilj om du väljer att resa till USA i februari, mars, april eller maj. Det innebär också att du får njuta av den härliga amerikanska sommaren.

 

Titta här på videon om EurAupair Intervju och förberedelse