Att bo och leva i USA

Att bo och leva i USA

Bo i USA på ett tryggt och lagligt sätt med EurAupair

När du blir en EurAupair au pair kommer du att bli del av en av de mest respekterade kulturella utbytesorganisationerna i USA och i världen.

EurAupair är av USAs regering utsett som ett ”kulturellt au pair utbytesprogram” och har sedan det grundades  1988  gett tusentals au pairer möjligheten att spendera ett år i USA som au pair.

Titta på våra USA sidor här.

Med EurAupair kommer du ha tryggheten av att vara en laglig au pair deltagare med ett riktigt J-1 exchange visitor program visum. Au pairer som är i USA olagligt (och utan korrekt visum) kan bli arresterade och utvisade från USA, utan någon möjlighet att åka tillbaka till USA på många år. Om du inte arbetar som au pair genom en organisation som EurAupair riskerar du att få väldigt lite pengar, bli utnyttjad och utan rättigheter, inte ha tillgång till varken sjukvårds- eller annan försäkring och inte ha någon att vända dig till för att få hjälp. EurAupair erbjuder dig ett tryggt,  säkert och lagligt sätt att arbeta som au pair i USA.

Du och dina värdföräldrar

När du placeras med en värdfamilj så kommer du ha tryggheten av att veta att dem valde dig utav alla au pairer som fanns tillgängliga för dem.

Det bästa sättet att verkligen bli en del av ett främmande lands kultur är att leva bland folket som del av en familj, och det är precis det som alla EurAupair au pairer får göra. Våra värdfamiljer screenas noggrant av EurAupair och ser det som ett privilegium, och en ära, att få välkomna EurAupair au pairer in i deras hem.

Din värdfamilj förväntar sig att du ska kunna ge deras barn trygg, kärleksfull och tillförlitlig omsorg i upp till 45 timmar per vecka. Du kan t.ex få ansvara för att bada och mata barnen, leka lekar, bädda sängarna och städa upp i barnens rum. Din dag kan inkludera att du ser efter barnen när de sover, hjälper dem göra sina läxor och kör dem till sina aktiviteter efter skolan som t ex fotbolls- eller danslektioner. Du kommer inte att ansvara för det tunga hushållsarbetet, men du kan förväntas hjälpa till med att då och då laga en familjemåltid, diska efter maten eller handla matvaror.

Du och barnen

Det händer mycket i ett barns liv under ett år. De utvecklas fysiskt, mentalt och emotionellt och växer ibland väldigt fort. De är vanligtvis väldigt glada, men kan såklart ibland vara temperamentsfulla. För ett barn så har allting den intensitet som det har första gången det upplevs- och du kommer att vara en del av det. Du kommer att bli lika exalterade som dem blir när de tar sina första steg eller för första gången förstår vad ett särskilt ord betyder. Att leva med ett barn under ett års tid är att bli permanent anknuten till det barnet. Det är en djupt givande känsla att innebära trygghet och tillit för ett barn. De kommer att komma till dig med all sin glädje och oro.

EurAupair handboken

Att ha tillräckligt med information och förberedelse kommer att göra ditt år som au pair lättare och mer givande. Innan du åker till USA kommer du att få en EurAupair au pair handbok som är full av användbar information för att underlätta och hjälpa dig i anpassandet till en ny kultur och i att lära känna din värdfamilj, att känna igen och uppskatta kulturella skillnader och i att få ut det mesta av ditt program år som au pair.

Titta här på videon att Bo och leva med din amerikanska familj