Lähde vaihto-oppilaaksi Portugaliin

Voit myös valita hieman enemmän etelässä sijaitsevan maan – Portugalin. Portugali on charmikas maa, josta löytyy hätkähdyttävän kauniita maisemia, ja historiallisia kyliä. Portugalilaisten lämminsydämisyys ja iloisuus saavat sinut tuntemaan olosi kotoisaksi saman tien.

asse-stripes

Portugali

Viehättävä Portugali, jolla on upea rantaviiva Atlantiin, sijaitsee Euroopan aurinkoisessa lounaiskulmassa. Tiesitkö, että portugali on maailman kuudenneksi puhutuin kieli?

Portugalilaiset ovat ystävällisiä, rentoja, anteliaita ja aidon kiinnostuneita muista ihmisistä. Olitpa kiinnostunut musiikista , futebol:sta (jalkapallo), surffauksesta, taiteesta , museoista tai historiasta, portugalilainen isäntäperhe ottaa sinut lämpimästi vastaan ja on innokas jakamaan ainutlaatuista kulttuuriaan ja kulinaarisia nautintoja kanssasi. Tulet pian huomaamaan, että kukin alue vaalii perinteitään festivaaleilla, värikkäillä paraateilla, musiikilla, tansseilla ja mehevällä ruoalla.

Ihmiset nauttivat ystävien tapaamisesta ja aina on aikaa “bica”:lle (vahva espresso) ja juttelulle.

Historiallisten kylien kiehtovat maisemat ja Lissabonin sekä Porton elinvoimaiset kaupungit – Portugali innostaa ja yllättää joka päivä.

Tämän kaiken saat Portugalin ohjelmassa

 • Apu ja opastus vaihto-oppilashakupaketin teossa
 • Kirjallinen valmennusmateriaali
 • Valmennustilaisuus Suomessa sinulle ja vanhemmillesi ennen lähtöä
 • Asuminen ja ruoka huolella valitussa isäntäperheessä
 • Koulupaikan järjestäminen ja opetus paikallisessa koulussa
 • Vaihto-oppilasta ollaan vastassa kohdemaassa
 • Tukihenkilön säännöllinen yhteydenpito sinuun ja isäntäperheeseesi koko oleskelun ajan
 • Organisaatiomme tukipalvelut
 • Yhteydenpito koti- ja kohdemaassa perheisiin ja oppilaisiin koko vaihto-oppilasvuoden ajan
 • 24 tunnin hätäpuhelinpäivystys kohdemaassa
 • Diplomi vaihto-ohjelman jälkeen

Lisätietoa

Vaihto-oppilaana Portugalissa

Vaihto-oppilaat sijoitetaan yleensä isäntäperheisiin manner-Portugalissa. On myös mahdollista sijoittaa oppilas autonomisille alueille (Madeira ja Azorien saaret). Portugalissa perheillä on tapana pitää erittäin hyvää huolta vaihto-oppilaista: oppilaita pidetään perheenjäseninä ja mahdollisuuksien mukaan heille esitellään Portugalia omaa asuinaluetta laajemmaltikin.

Vaihto-oppilas opiskelee paikallisessa lukiossa. Koulu päättää mille luokalle oppilas sijoitetaan. Lukio tarkoittaa Portugalissa luokkia 10, 11 ja 12, ja normaalisti vaihto-oppilaat sijoitetaan 11. luokalle. Useimmissa kouluissa on portugalinkielen opetusta ulkomaalaisille. Koulukirjat sekä koulukuljetus sisältyy ohjelmahintaan.
Vaihto-oppilaiden määrästä riippuen vuosi alkaa joka yhteisellä Valmennusleirillä tai paikallinen aluevalvoja järjestää valmennuksen oppilailleen.

Vuoden aikana vaihto-oppilaat viettävät kaksi viikonloppua portugalilaista oppilaiden kanssa. Lisäksi järjestetään muita tapaamisia, esim. päivälliskutsuja tai illanviettoja.

Portugalin ohjelmahinta

KohdemaaLukuvuosiLukukausiHae vaihto-oppilaaksi
Portugali7500 €6200 €Hakemukseen
Tutustu hinnastoon

 • Pohjois-Amerikka_small

  Pohjois-Amerikka

  Mahdollisuuksien manner, jonka harvoihin maihin sisältyy uskomaton määrä erilaisia kulttuureja. Kohdemaina USA, Kanada ja Meksiko.

  Lue lisää
 • Etelä-Amerikka_small

  Etelä-Amerikka

  Etelä-Amerikka on espanjan ja portugalin kielten maanosa, jonka kiehtovat kansat ja traditiot tarjoavat ikimuistoisia kokemuksia.

  Lue lisää
 • Aasia_small

  Aasia

  Aasia on mystinen ja eksoottinen maanosa, joka hakee monimuotoisuudessaan ja historiassaan vertaistaan.

  Lue lisää
 • oseania_small

  Oseania

  ASSEn Oseanian kohdemaihin lukeutuvat Australia ja Uusi-Seelanti, joissa länsimaat yhdistyvät ainutlaatuisen luonnon kanssa.

  Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Voinko lähteä Portugaliin vaihtoon vaikka en ole lukenut kieltä?

Kyllä, Portugaliin voi lähteä ilman aikaisempia kieliopintoja.